V Rokycanech vyroste nové centrum kultury za 354 milionů korun

30.01.2023 8:55

V objektu Sokolovny má v plánu město vybudovat nové centrum kultury. Součástí projektu je například i podzemní parkoviště.

Sokolovna_město Rokycany_0123

Město Rokycany připravuje revitalizaci objektu Sokolovny. V současné době se zpracovává projektová dokumentace. Rozpočet investice by měl být 354 milionů korun včetně DPH.

„Sokolovna, která byla dostavěna v roce 1905, byla v průběhu let doplněna o přístavbu z 20. let (stavba malé tělocvičny) a přístavbu z 80. let (přístavba kulturního domu s velkokapacitní restaurací). Zmíněné přístavby budou kompletně odstraněny,“ uvedla Adriana Jarošová, mluvčí Rokycan s tím, že historický (původní) objekt Sokolovny je ve špatném stavebně technickém stavu. „Vzhledem k historické a urbanistické významnosti bude objekt zachován a opraven do podoby z 50. let. V rámci stavební úpravy bude nahrazena střešní krytina a krov, který je ve špatném stavu, budou provedeny dispoziční úpravy, nové konstrukce stropů a nové instalace (voda, plyn, vytápění, kanalizace a elektro),“ upřesnila mluvčí města.

Nové přístavby zahrnují multifunkční sál, nový vstupní vestibul a taneční sál. „Pod novou přístavbou bude vybudováno podzemní parkoviště. Na novou přístavbu navazuje volně přístupný veřejný prostor piazzetta a dále veřejné parkoviště,“ doplnila Adriana Jarošová.

Piazzetta bude lemována nově vysazenými stromy a zajistí bezbariérový přístup do obou sálů kulturního centra. Nové venkovní parkoviště je z velké části navrženo s vegetační dlažbou doplněnou o stromy poskytující stín.

Předpokládaný začátek realizace je naplánován na rok 2023 dle schváleného rozpočtu města.

Foto město Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT