QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Vstup do parku u zámku Kozel je nově zpoplatněn

05.04.2024 9:55

Zámek Kozel se probouzí ze zimního spánku, s tím přichází i avizované zpoplatnění vstupu do parku.

Výlet Kozel_0223_QAP (15)

„Vstupné do zámeckého areálu bylo zavedeno nejen na základě stále se zvyšující nákladnosti péče o něj, ale také z důvodu blížícího se konce jeho životního cyklu. Na revitalizaci čekají jak rozsáhlé růžové záhony, keře i stromové výsadby, tak také objekty, jako je historický skleník nebo zahradnictví,“ uvádí kastelán zámku Kozel s tím, že je potřeba obměnit i strojové vybavení.

Pořízeny by měly být nově i informační popisky k jednotlivým rostlinám nebo historické hrací prvky pro děti. „Část získaných prostředků bychom rádi investovali také do rekonstrukce objektů sloužících pro provoz gastronomie,“ uvádí kastelán.

Vstup do parku bude zpoplatněn od dubna do října. Pro toto období si můžete zakoupit permanentní vstupenku v hodnotě 200 Kč na osobu nebo jednorázově uhradit 60 Kč. Děti do šesti let mají vstup do parku zdarma celoročně. V době konání jarmarků a vybraných akcí bude park od platby osvobozen.

Na zámku je k vidění aktuálně výstava s názvem Draci. Jedná se o fantazijní výstavu, která je určena pro širokou veřejnost.

Foto ilustrační QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy