QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Z bytu souseda slyšel volání o pomoc a zalarmoval strážníky městské policie

20.03.2024 13:37

Všímavý soused zavolal v pondělí časně ráno na tísňovou linku a zalarmoval strážníky Městské policie Plzeň. Ze sousedního bytu se ozývalo volání o pomoc.

Kontroly tábořišť_QAP_foto (11)

„V pondělí 18. března v 4:25 ráno byla hlídka vyslána operačním oddělením za oznamovatelem, který nahlásil na tísňovou linku, že ze sousedova bytu se ozývá volání o pomoc,“ uvedla Tereza Schliková, mluvčí Městské policie Plzeň.

Strážníci okamžitě vyjeli na místo, kde se jim podařilo s mužem za dveřmi navázat komunikaci a ubezpečili se, že není 82letý pán zraněný.

„Muž voláním z bytu sdělil, že upadl, nemůže se zvednout a klíče od bytu má v jiné místnosti, kam není schopen dojít. Následně na místo dorazila druhá hlídka, která se svolením za pomoci nástrojů byt otevřela, aby se k muži uvnitř dostala,“ popsala mluvčí.

Vše nakonec dobře dopadlo. „Pán byl v pořádku a bez zranění a hlídky mu pomohli postavit se zpět na nohy. Následně byli oba muži informováni o programu tísňového tlačítka, který by jim v podobné situaci mohl pomoci,“ dodala Tereza Schliková.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24