QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do protestních jízd se zapojí i zemědělci z Plzeňského kraje

21.02.2024 12:43

Zemědělci vyjedou na protest i v Plzeňském kraji. Kdy a kde si dát pozor?

traktory_PČR

Ve čtvrtek 22. února se do celorepublikové protestní akci připojí i zemědělci z Plzeňského kraje. Ti vyjedou se zemědělskými stroji na silnice na Klatovsku a Domažlicku.

„Na Klatovsku by měla vyjet zemědělská vozidla do provozu v deset hodin z obce Číhaň a pokračovat na Klatovy, projet jimi a následně pokračovat na Domažlice. Na Domažlicku by pak měly stroje vyjet v devět hodin z obce Mrákov a pokračovat na hraniční přechod Folmava, kde by se měly otočit a jet zpět do vnitrozemí na obec Draženov a poté opět zamířit k hraničnímu přechodu,“ uvedla mluvčí policie Pavla Burešová s tím, že by přechod neměl být stroji blokován.

V tuto chvíli policie namá poznatky o tom, že by se tyto protestní jízdy měly týkat, kromě jejich průjezdu Klatov, Plzně či jiných měst v Plzeňském kraji.

Řidiči se musí obrnit trpělivostí a dbát zvýšené opatrnosti.

„Pokud zítra při svých cestách potkáte v provozu zemědělské stroje, ať již pouze v jednotkách či jedoucí v koloně, dbejte zvýšené opatrnosti a zbytečně neriskujte, a to zejména při jejich předjíždění,“ apeluje mluvčí policie.

Na bezpečnost, plynulost silničního provozu a dodržovaní dopravních předpisů se v souvislosti s těmito protestními jízdami zaměří policie na všechny účastníky silničního provozu.

Foto PČR X

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24