Obleva šumavský Špičák nezasáhla. K dispozici je 6,5 kilometrů sjezdovek

26.01.2024 10:34

Skokové oteplení do nabídky otevřených sjezdovek na šumavském Špičáku nezasáhlo. Areál tak má stejně jako minulý víkend pro lyžaře připraveno 6,5 kilometrů sjezdovek, na nichž v průměru leží 40 cm sněhu.

špičák_ilustrační_SKIBIKE

Šumavský Ski&Bike Špičák trvale figuruje mezi cenově nejpřijatelnějšími lyžařskými areály v ČR s přepravou vícemístnou lanovkou. Nabízí sportovní sjezdovky v kombinaci s lehčími tratěmi pro rodiny s dětmi (celkem jich má 8,5 km).

Aktuálně jsou otevřeny tyto tratě: jednička Turistická, dvojka U zalomeného, trojka Slalomová, pětka Spodní Šance, areál pro děti a začátečníky pod hotelem Sirotek, sjezdovka od hlavního parkoviště, dětské hřiště/pohyblivý koberec před chatou Blaženka.

V neděli 28. ledna navíc Špičák ožije závody v obřím slalomu, který je určen pro veřejnost (s výjimkou lyžařů se závodní registrací). Jak to závodníkům hezky jde, natočí dron.

„Víkendový program zpestříme nedělním závodem v obřímu slalomu na spodním mírném úseku Slalomové sjezdovky (č.3), který má lyžařsky velmi příjemné parametry. Přihlásit se může každý, kdo nemá závodní licenci, buď online přes náš web, nebo na místě,“ říká k víkendovému lákadlu Jan Kasík, vedoucí střediska služeb Ski&Bike Špičák.

Pro zájemce více info k nedělnímu závodu v obřím slalomu ZDE.

S námi můžete lyžovat v největším lyžařském areálu Špičák na Šumavě zadarmo. Stačí odpovědět na jednoduchou otázku a jste ve hře o celodenní skipas na Špičák. Soutěž naleznete ZDE.

Foto ilustrační Ski&Bike Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24