QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Klatovech budou zahájeny stavební práce na rekonstrukci ulice Pod Vrškem

20.02.2024 12:42

Nedaleko Klatovské nemocnice budou zahájeny dlouhodobé stavební práce.

Pod Vrškem_0224_město Klatovy (2)
Pod Vrškem_0224_město Klatovy (2)Pod Vrškem_0224_město Klatovy (1)

„V pondělí 26. února 2024 budou zahájeny stavební práce na rekonstrukci ulice Pod Vrškem v úseku od starého vjezdu do areálu Klatovské nemocnice po Borskou ulici,“ informoval Tomáš Popelík, z Odboru hospodářského města Klatovy.

Akce bude zahájena celoplošným odfrézováním stávajícího povrchu komunikace a to v první fázi od vjezdu/výjezdu parkoviště "V Lázni" směrem k ulici Borská. „Obratem budou v této části zahájeny výkopové práce spojené s výměnou vodovodu a kanalizace s termínem dokončení 17. května,“ doplňuje Popelík.

Následovat bude rekonstrukce vedení veřejného osvětlení a výměna povrchu komunikace a chodníku, kdy asfaltový kryt v chodníku bude nově ze zámkové dlažby v celém úseku.

„Součástí této první akce údržby města Klatovy v letošním roce je i časová koordinace s rekonstrukcí plynovodního řadu. Zásobování vodou bude řešeno provizorním přepojením odběratelů. Pokládka finální obrusné asfaltové vrstvy bude dokončena nejpozději v pátek 14. června 2024,“ uvádí Tomáš Popelík.

Na rekonstrukci ulice Pod Vrškem časově navazuje rekonstrukce Borské ulice, kde je předpoklad zahájení stavebních prací 2. května 2024.

Foto město Klatovy

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24