QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V noci hořela garáž v rodinném domě v Plánici - FOTKY

03.03.2024 9:28

V sobotu v noci vyjížděli hasiči k požáru rodinného domu s garáží do Plánice na Klatovsku.

pozar dum planice foto hasici plancie
pozar dum planice foto hasici planciepozar dum planicepozar dum v planicipozar rd planicepozar rd planice1pozar RDPLanicepozar rodinny dum planicepozar v plancii 5pozar v planici

"Jednotka SDH Plánice vyjela na příkaz KOPIS s cisternovou automobilovou stříkačkou CAS 15 Renault, CAS 30 Tatra 815 a DA Mercedes k nahlášenému požáru rodinného domu v obci Plánice. Po příjezdu na místo události byl proveden průzkum, který potvrdil požár garáže v plném rozsahu," uvádí Hasičský sbor města Plánice.

Hasiči ihned zahájili hasební práce a odpojili elektřinu. "Jelikož bylo riziko, že se požár může rozšířit do další části rodinného domu, provedli členové za pomocí nastavovacího žebříku vstup do horní části objektu, kde za pomocí vysokotlakého proudu prováděli ochlazování. Po příjezdu jednotky CHS Klatovy bylo místo události předáno veliteli CHS Klatovy. Následně se za pomocí přetlakového ventilátoru nechal objekt odvětrat a bylo provedeno dohašení," doplnili hasiči z Plánice.

Dům byl silně zakouřen, hasiči prováděli po celou dobu zásah v dýchací technice. Čerpací stanoviště pro doplňování cisteren zřídili hasiči u nedaleké požární nádrže. 

foto: Hasičský sbor města Plánice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24