QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tipy na Velikonoce: Kam vyrazit v Plzni a Plzeňském kraji

12.04.2022 16:03

Velikonoce jsou za dveřmi a v Plzeňském kraji proběhne spousta akcí. Je určitě z čeho vybírat, přinášíme přehled akcí v Plzni i celém regionu a přejeme krásné velikonoční svátky!

8
  • Tradiční Velikonoce na statku Lüftnerka v plzeňské zoo, od 15. do 18. dubna od 10 do 18 hodin
    Pletení pomlázek, zdobení kraslic různými technikami, tvoření velikonočních ozdob, výrobu košíků, řehtání, otloukání vrbových píšťalek, točení káči, ukázky uměleckého kovářského řemesla atd. Po všechny čtyři dny výstavka velikonočních zvyků a oblíbená tematická soutěžní stezka o zajímavé ceny. Další podrobnosti na stránkách zoo ZDE
     
  • Velikonoční jarmark na zámku Kozel - 17. do 18. dubna.

    Tradiční velikonoční jarmark na Lesním zámku Kozel. Těšit se můžete na desítky stánků se skvělým jídlem a pitím a širokým sortimentem originálních řemeslných produktů. Na své si přijdou i děti, pro něž budou připraveny dobové atrakce a tvořivé dílničky. Atmosféru jarmarku obohatí zvuk dobového flašinetu. Vstupné na jarmark je zdarma. Komentované prohlídky zámku jsou zpoplatněny.

  • Velikonoce v plzeňské Techmanii
    Pokud si chcete Velikonoční svátky zpestřit opravdu něčím zajímavým, dozvědět se více o velikonočních tradicích i z pohledu vědy a k tomu se skvěle zabavit, pak určitě vyrazte do Techmanie v Plzni. Více ZDE
     

  • Velikonoční trhy na náměstí Republiky v Plzni můžete navštívit až do neděle 18. dubna.  Více jsme psali zde.
     
  • Výstava s názvem Vzhůru do oblak probíhá v DEPO2015 od března a potrvá až do 31. srpna 2022. Vyrazit sem můžete třeba i o Velikonocích. Otevřeno je o Velikonocích denně od 10 do 18 hodin. Více jsme psali ZDE
     
  • Tradiční Velikonoce v Plzni na Doubravce  - 16. dubna v Habrmannovo parku
    Městský obvod Plzeň 4 zve občany na Tradiční Velikonoce. Přijďte si 16. dubna užít velikonoční atmosféru do Habrmannova parku, kde nebudou chybět živá hudba, folklorní tance, pletení pomlázky nebo malování kraslic.
     
  • V Plzni na Doubravce můžete o Velikonocích zajít i na pouť. Louky u sv. Jiří na Doubravce v Plzni budou opět plné atrakcí. Pouť u sv. Jiří odstartuje v sobotu 16. dubna, atrakce budou v provozu do neděle 24. dubna. O adrenalin rozhodně nebude nouze. Více jsme psali zde.
     
  • Akce s názvem Velikonoční jarmark a nádivka se bude konat v neděli 17. dubna v hasičské zbrojnici v Koterově. Více ZDE
     
  • Velikonoční trhy v Křimicích - 16. dubna od 13 do 17 hodin
    Městský obvod Plzeň 5 Křimice a rodina Lobkowiczova pořádají v sobotu 16. dubna 2022 od 13:00 do 17:00 hodin Velikonoční trhy. V rámci trhů můžete navštívit i rekonstruované zámecké interiéry, kterými vás provede paní Elisabeth Lobkowicz. Po celou dobu trhu k poslechu zahraje lidový soubor Plzeňský MLS.
     

  • Velikonoční jarmark na zámku Zbiroh - 16. dubna od 11 do 18 hodin
    Přijeďte nasát velikonoční výzdobu zámku, velikonoční jarmark proběhne na nádvoří od 11 hodin.
     

  • O Velikonocích můžete vyrazit i na hrad Kašperk. Kromě prohlídkových okruhů na vás čeká také bohatý doprovodný program, hudba pod širým nebem, historické aktivity na nádvoří, povídání o původu kraslic apod.
     

  • Velikonoční výstava na zámku v Chudenicích - od čtvrtka 14. do pondělí 18. dubna od 9 do 15 hodin
    Zahrádkaři z Chudenic připravili na Starém czerninském zámku v Chudenicích Velikonoční výstavu. Návštěvníci uvidí rukodělné výrobky členů zahrádkářské organizace ale i obyvatel Chudenic. Bude k vidění také řada vajíček zdobených různými technikami, pomlázky v nejrůznejších velikostech, řehtačky a kapačky, ale také velikonoční pokrmy.
     

  • Vodní hrad Švihov přichystal velikonoční program na neděli 17. dubna.
    Můžete si užít Velikonoce s Popelkou. Děti budou během procházky kolem hradu plnit úkoly a po splnění dostanou diplom a odměnu. Otevřeno bude od 10 do 15 hodin.
     

  • Velikonoční jarmark U Matoušů v Plzni Bolevci - sobota 16. dubna od 10 do 17 hodin
    Bílá sobota na selském dvoře U Matoušů přinese speciální velikonoční prohlídky i stánky s tradičním zbožím. Těšit se můžete na komentované prohlídky, folklorní vystoupení, ukázky a výuku pletení pomlázek, velikonočně vyzdobené obytné stavení, řezbáře, krajkářku, dětské dílny, výrobky z textilu, cukrářku s koláči, velikonoční dekorace i občerstvení... Vstup do areálu je zdarma.
     

  • Velikonoční tvoření pod Radyní - sobota 16. dubna od 13 do 16 hodin
    Přijďte si vyrobit velikonoční ozdoby do Centra služeb pro turisty pod Radyní.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT