QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Krajští kriminalisté obvinili 37letého muže z vraždy ženy v Křižíkových sadech

08.05.2024 20:36

Jak jsme vás již informovali, v Křižíkových sadech v Plzni byla nalezena pobodaná žena. Nyní policie zveřejnila k případu další informace.

vrazda v centru Plzne_0524_QAP (5)

"V úterý 7. května letošního roku jsme přijali oznámení o ženě, která leží v bezvědomí na jedné z laviček v Křižíkových sadech v Plzni. Po našem příjezdu byla na místě nalezena 44letá žena s bodným poraněním," uvedla mluvčí policie.

Ve vážném stavu byla žena převezena do nemocnice, kde následující den i přes maximální úsilí lékařů svým zraněním podlehla.

"Místo a jeho okolí policisté ihned po oznámení uzavřeli a provedli jeho ohledání. I následující den se policisté zabývali celou řadou procesních úkonů a prováděli na místě a v okolí této události prověrku, které se zúčastnila celá řada policistů, včetně potápěčů zásahové jednotky, policistů ze speciální pořádkové jednotky, kriminalistů Městského ředitelství policie Plzeň, psovod a policisté z odvodního oddělení Plzeň – střed," uvedla mluvčí.

To vše proběhlo ve spolupráci se strážníky Městské policie Plzeň, příslušníky Hasičského záchranného sboru a pracovníky společnosti Čistá Plzeň.

Od počátku se případu věnovali krajští kriminalisté, kteří krátce po činu měli vytipovanou osobu, která se tohoto jednání mohla dopustit a ve večerních hodinách dne 7. května zadrželi 37letého muže.

"Na základě zjištěných skutečností a provedení procesních úkonů zahájil vrchní komisař odboru obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování trestní stíhání tohoto muže jako obviněného ze zvlášť závažného zločinu vraždy a zároveň nařídil soudní pitvu u zemřelé," doplnila mluvčí policie.

Poškozená i obviněný se pohybovali v komunitě osob bez přístřeší a motivem tohoto činu má být vyřizování jejich partnerských neshod.

Vrchní komisař bude podávat podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT