QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kulturní centrum - Pivovar Domažlice získalo mezinárodní architektonické ocenění

10.10.2023 13:20

Stavba Kulturního centra Pivovar Domažlice získala další architektonické ocenění, tentokrát na mezinárodní půdě.

Pivovar Domažlice_ilustrační pivovardomazlice.cz
Pivovar Domažlice_ilustrační pivovardomazlice.czarchitektonická cena pro Pivovar Domažlice_1023_město Domažlice (2)architektonická cena pro Pivovar Domažlice_1023_město Domažlice (3)architektonická cena pro Pivovar Domažlice_1023_město Domažlice (1)

Ceny BIG SEE Design Grand Prix jsou udělované v rámci Měsíce designu. Jde o velkou akci určenou pro odbornou i laickou veřejnost, představující úspěchy slovinského designu a designu jižní a východní Evropy.

Ocenění Velká cena za design v cestovním ruchu-Kreativní příběh a identita jako zkušenost získalo Kulturní centrum Pivovar Domažlice. V pátek 6. října si ho ve slovinské Lublani převzali zástupci města a atelieru MEPRO, který přestavbu historického pivovaru v multifunkční centrum projektoval.

Program akcí ve Slovinsku po celý říjen zahrnuje konference, přednášky významných designérů z celého světa, výstavy a mnoho doprovodných akcí konaných po celém městě. Nejlepší soutěžící podle několika odborných porot získávají ocenění ve více kategoriích.

„Viděli jsme mnoho podnětných a inspirativních projektů. Těžko se určuje, co je nejlepší, v paměti mi ale zůstala například restaurace v Kosovu, která přinesla unikátní kombinaci kamene, skla a oceli v náročných konstrukčních variacích. Takový projekt bych třeba v Kosovu nehledal," popsal starosta Antoš jeden z dojmů z velkého veletrhu designu a architektury.

Stavba Kulturního centra - Pivovar Domažlice již dříve uspěla v soutěži Stavba roku Plzeňského kraje, v klání Opera Civitatem a v rámci udílení Českých cen za architekturu získala Cenu ministerstva pro místní rozvoj za prosazování kvalitní výstavby prostřednictvím architektonických soutěží.

Foto ilustrační pivovardomazlice.cz, město Domažlice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24