QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ve Stodské nemocnici rozdává lásku a úsměvy pes Amor - FOTKY

15.01.2024 12:15

Stodská nemocnice využívá metodu canisterapie, v rámci které je pomocníkem zdravotnického personálu speciálně vedený a cvičený pes. Od nového roku se pacienti mohou pomazlit se psem Amorem.

canisterapie_0124_nemocnice Stod (5)
canisterapie_0124_nemocnice Stod (5)canisterapie_0124_nemocnice Stod (4)canisterapie_0124_nemocnice Stod (2)canisterapie_0124_nemocnice Stod (1)canisterapie_0124_nemocnice Stod (3)

Od začátku nového roku dochází do Stodské nemocnice pravidelně speciální návštěva – bílý švýcarský ovčák Amor.

„Amor od 4. ledna se svou paničkou Michaelou Mottlovou pravidelně dochází na 2 hodiny na canisterapii a obšťastňuje naše pacienty hospitalizované na lůžkách následné péče a sociálních lůžkách,“ uvedl mluvčí nemocnice.

Návštěva pejska je pro pacienty vítaným rozptýlením. „Pacienti se smějí, komunikují jak s Amorem, tak i s jeho paničkou. A hned se zajímají, kdy Amor zase přijde,“ říká mluvčí nemocnice s tím, že canisterapie je využívaná ve všech nemocnicích Plzeňského kraje.

Canisterapie je podpůrná terapie pomocí psů, která se využívá pro zlepšení psychického i fyzického stavu člověka. Pomůže například pacientům s rozvojem citových schopností a také s rozvojem pohybových schopností a jemné motoriky.

Foto Stodská nemocnice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT