Kriminalisté odhalili varnu pervitinu v Tlučné na Plzeňsku - FOTKY

09.01.2023 15:13

Kriminálka na Plzeňsku má za sebou další úspěch, odhalila varnu pervitinu v Tlučné, a to na základě chemického zápachu v domě. Přinášíme podrobnosti.

varna tlučná 1
varna tlučná 1varna tlučná 6varna tlučná 8varna tlučná 9varna tlučná

Kriminalisté 2. oddělení obecné kriminality územního odboru Plzeň – venkov zadrželi celkem tři osoby, dvě obvinili ze spáchání trestného činu."Minulý týden zadrželi tři osoby, 46letého muže, 48letou ženu a 42letého muže," uvedla podrobnosti mluvčí policie Dagmar Brožová.

Policie provedla v bytě domovní prohlídku. "Bylo nalezeno laboratorní vybavení, chemikálie a krystalická látka. Starší ze zadržených mužů navíc vydal sáčky a nádoby s pervitinem," dodala Dagmar Brožová.

Žena poskytovala byt pro výrobu pervitinu. "V tomto bytě pak za její částečné pomoci muž vyráběl z opatřených léků a chemikálií drogu pervitin. Ten pak následně užili pro vlastní potřebu. Třetí zadržený se na výrobě drogy nepodílel," uvádí policejní mluvčí Dagmar Brožová.

46letý muž už je stíhán a začalo i trestní stíhání 48leté ženy, a to ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve formě spolupachatelství. "Obvinění jsou stíháni na svobodě, hrozí jim trest odnětí svobody na jeden rok až pět let," doplňuje policejní mluvčí.

foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT