Dopravní nehoda u Hromnic, dvě zraněné osoby skončily v péči lékařů

17.01.2024 13:08     17.01.2024 15:00

Na severním Plzeňsku došlo ve středu 17. ledna k dopravní nehodě. Policie upozorňuje řidiče na ledovku, která by se dnes měla tvořit na celém území Plzeňského kraje.

2OA Žichlice_0124_HZSPK

11:44

K dopravní nehodě došlo před polednem u vesnice Žichlice, která spadá pod obec Hromnice. Na místo okamžitě vyrazily všechny záchranné složky.

„U Žichlic na křižovatce u Cihelny se střetla dvě osobní vozidla. Dvě zraněné osoby skončily v péči Zdravotnické záchranné služby. Provedli jsme protipožární opatření a odpojení aku,“ okomentoval nehodu Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Nehoda si vyžádala zranění. Záchranáři z místa transportovali ženu ročník 1995 s lehčími zraněními a muže ročník 1952 také s lehčími zraněními do Fn-Lochotín," uvedla Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

„Řidič (1952) s vozidlem Volkswagen jel ve směru od obce Hromnice na Dolany a na křižovatce nedal přednost v jízdě vozidlu Hyundai, které řídila řidička (1995) a jela po hlavní komunikaci ve směru od obce Zruč-Senec Provedené dechové zkoušky byly negativní. Přesnou příčinou a veškerými okolnostmi dopravní nehody se zabývají policisté z územního odboru Plzeň venkov," doplnila mluvčí policie Eva Červenková.

Před polednem došlo k dopravní nehodě i u obce Přimda na Tachovsku. Zde skončilo vozidlo v příkopu. Dopravu v Plzni komplikovala nehoda dvou vozidel v ulici náměstí T. G. Masaryka.

V Plzeňském kraji aktuálně platí výstraha před ledovkou. Psali jsme ZDE.

Ledovka je častou příčinou dopravních nehod. Policie nabádá k opatrnosti. „Vzhledem k dnešní předpovědi počasí, kdy má od poledních hodin až do pozdního večera na území Plzeňského kraje sněžit nebo pršet, což může vést k tvorbě ledovky, upozorňujeme všechny řidiče, aby byli na svých cestách opatrní, zbytečně neriskovali a přizpůsobili rychlost jízdy povaze a stavu vozovky a také svým schopnostem,” uvedla Pavla Burešová, mluvčí policie.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT