Řidička dostala se svým vozidlem smyk a havarovala, měla pozitivní dechovou zkoušku – FOTKY

16.01.2024 9:08

K vážné dopravní nehodě došlo na severním Plzeňsku v pondělí 15. ledna v nočních hodinách. Dopravní nehoda jednoho osobního auta uzavřela po dobu zásahu tah na Kaznějov.

OA_Horní Bříza_0124_HZSPK (2)
OA_Horní Bříza_0124_HZSPK (2)OA_Horní Bříza_0124_HZSPK (1)OA_Horní Bříza_0124_HZSPK (3)OA_Horní Bříza_0124_HZSPK (4)OA_Horní Bříza_0124_HZSPK (5)

V pondělí 15. ledna jela před 22. hodinou řidička s vozidlem Peugeot po I/27 ve směru na Kralovice a cca 500 metrů za odbočkou na Horní Břízu havarovala.

„Řidička nepřizpůsobila rychlost dopravně technickému stavu vozovky (náledí). S vozidlem dostala smyk a vjela do pravého silničního příkopu, kde narazila do stromu a vlivem nárazu bylo vozidlo odmrštěno zpět na silnici, kde skončilo na střeše,“ popsala nehodu mluvčí policie Eva Červenková.

Policisté u řidičky provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní s výsledkem 1,9. „Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala mluvčí policie.

Řidička utrpěla při dopravní nehodě zranění. „Záchranáři na místě ošetřili ženu ročník 1979, která utrpěla středně těžké zranění, při vědomí byla transportována na akutní příjem Fn-Lochotín,“ upřesnila Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

Na místě zasahovali i hasiči. „Provedli jsme protipožární opatření a asistovali ZZS při ošetřování zraněné osoby. Následně jsme pomohli odtahové službě s naložením auta,“ okomentoval Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT