QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Anonym nahlásil bombu v plzeňské bance. Policie ho rychle vypátrala!

28.03.2024 10:10     28.03.2024 10:56

Policie u v Plzni Bohemky provedla evakuaci osob.

bomba v centru Plzně_0324_PČRx
bomba v centru Plzně_0324_PČRxboba v centru Plzně_0324_PČRx

Ve čtvrtek 28. března přijali policisté oznámení o umístění nástražného výbušného systému v jedné z budov v centru města.

„V centru Plzně provádíme bezpečnostní opatření v souvislosti s přijatým oznámením, které se týká uložení nástražného výbušného systému v jedné z bankovních institucí. Dochází k evakuaci osob z pobočky a po osobě, která tímto jednáním vyhrožovala, pátráme,“ uvedla aktuálně policejní mluvčí.

AKTUALIZACE:

Policisté bleskově anonyma vypátrali, a to ve spolupráci s městskou policií. Jak potvrdila mluvčí Městské policie Plzeň, strážníci zrovna muže kontrolovali. Dopadení tak bylo velmi rychlé. 

„Po krátké chvíli se nám podařilo v Plzni vypátrat muže, který uložením bomby vyhrožoval. Provedená dechová zkouška i test na drogy u něj vyšly s negativním výsledkem. Jedná se však o psychicky nemocného člověka, kterého si nyní do své péče přebírají zdravotníci," doplnila mluvčí PČR.

"Hlídka strážníků prováděla kontrolní činnost v Kopeckého sadech v Plzni, kde si povšimla muže, který pokřikoval na okolí. Muž byl vyzván k prokázání totožnosti. Během následné komunikace s mužem bylo vyhlášeno prostřednictvím RDST pátrání po osobě, která měla vyhrožovat umístěním výbušného zařízení v bance Moneta na Anglickém nábřeží v Plzni, s popisem, který odpovídal kontrolovanému muži. Hlídka následně kontaktovala operační oddělení MP Plzeň a následně byla na místo přivolána hlídka PČR, která si dotyčného od strážníků převzala," vysvětlila mluvčí Městské policie Plzeń.

Opatření bylo po prohlídce prostor pobočky banky, při které nebyl nalezen žádný podezřelý předmět, ze strany policie ukončeno.

Foto PČR X

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24