Návštěvníky na zámek Zbiroh přilákal velikonoční jarmark - FOTKY

31.03.2024 6:34

Velikonoční akce se konají napříč celý regionem. Program připravili i na zámku Zbiroh.

Zbiroh Velikonoce QAP (4)
Zbiroh Velikonoce QAP (5)Zbiroh Velikonoce QAP (4)Zbiroh Velikonoce QAP (7)Zbiroh Velikonoce QAP (6)Zbiroh Velikonoce QAP (8)Zbiroh Velikonoce QAP (9)Zbiroh Velikonoce QAP (10)Zbiroh Velikonoce QAP (11)Zbiroh Velikonoce QAP (12)Zbiroh Velikonoce QAP (14)Zbiroh Velikonoce QAP (13)Zbiroh Velikonoce QAP (15)

Zelené pivo, trdelníky, stánky s nejrůznějším zbožím, dílny pro nejmenší návštěvníky i lidová muzika, tak to vypadalo v sobotu 30. března na zámku Zbiroh na Rokycansku. Na zámku, který se označuje jako zámek tří císařů, se konal velikonoční jarmark.

Trhovci ve stáncích nabízeli nejrůznější zboží. Nechyběla klasika v podobě trdelníků, medovina, perníčky a pomlázky. V nabídce byly ale i náušnice, pletené zboží, kožené výrobky nebo koření.

Velikonoční jarmark nabídl také dílny pro nejmenší návštěvníky. Děti si tak mohly malovat na perník, zdobit vajíčka nebo sádrové postavičky. K vidění byly i řemesla, své umění prezentovala například malířka portrétů.

A vše se samozřejmě točilo kolem Velikonoc, i v zámecké restauraci nabízeli velikonoční menu, interiéry zámku byly velikonočně vyzdobeny.

Navíc se povedlo počasí, po celý den bylo přes dvacet stupňů a tak si návštěvníci návštěvu zbirožského zámku opravdu užili.

foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT