QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Za požár garáže ve Stříbře může muž z Plzeňska, který v ní chtěl tajně přespat

09.02.2024 14:45

Policejní komisař sdělil obvinění ze spáchání přečinu porušování domovní svobody šestadvacetiletému muži z Plzeňska, který chtěl přenocovat v cizí garáži a přitom způsobil její požár.

požár garáž Stříbro_0224_HZSPK (2)

Jak jsme vás informovali (ZDE), ve čtvrtek 8. února došlo v brzkých ranních hodinách k požáru garáže ve Stříbře. Na místě zasahovalo pět hasičských jednotek.

„Dne 8. února 2024 kolem 03:00 hodiny operační důstojník přijal na tísňovou linku 158 oznámení o požáru garáže jednoho z rodinných domů v obci Stříbro s tím, že v ní majitel objektu přistihl neznámou osobu. Stříbrští policisté šetřením na místě zjistili, že se jedná o šestadvacetiletého muže z Plzeňska,“ uvedla Barbora Šmaterová, mluvčí policie.

Muž ve středu 7. února 2024 v blíže nezjištěný čas vstoupil vstupní brankou na oplocený pozemek rodinného domu, odkud poté vnikl neuzamčenými vraty do garáže, ve které měl v úmyslu přenocovat.

„Zapálením kartonu, kterým si chtěl posvítit, způsobil požár, jenž následně poškodil elektroinstalaci objektu a jeden ze zaparkovaných motocyklů. Požárem způsobil škodu předběžně vyčíslenou na částku 120 tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie.

Dotyčného muže policisté na místě zadrželi a následně byl osádkou zdravotnické záchranné služby převezen z důvodu podezření z nadýchání zplodin, za asistence policie, do zdravotnického zařízení k lékařskému ošetření.

Ještě tentýž den byl muž z nemocnice propuštěn.

„Policejní komisař mu za jeho jednání sdělil obvinění ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a státnímu zástupci podal podnět k podání návrhu na vzetí do vazby,“ uzavřela Šmaterová.

Foto HZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24