Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Půlnoční mše se konají v kostelích v celém Plzeňském kraji

22.12.2010 12:30

Chcete Štědrý večer zakončit návštěvou kostela a Půlnoční mše? Přinášíme Vám přehled míst, kde se na Štědrý dne Půlnoční konají. Stačí si jen vybrat!

Vanočni PLzeň foto QAP CZ (10)

K Štědrému dni pro mnohé z nás neodmyslitelně patří, ať už patříte k věřícím nebo ne, návštěva Půlnoční mše. Kde se jedny z nejkrásnějších mší v Plzeňském kraji v pátek 24. prosince uskuteční? QAP.cz Vám přináší pár tipů, ve kterých kostelích můžete Půlnoční mše navštívit.

Domažlice

V arciděkanském kostele v Domažlicích se Půlnoční mše koná od 24 hodin. Zazní Česká mše vánoční Jana Jakuba Ryby v podání pěveckého sboru Čerchovan, Komorního orchestru Musica Tusta a sólistů Petry a Pavly Popelkových, Kamila Jindřicha pod vedením dirigenta Marka Vorlíčka.

V kostele sv. Petra a Pavla v Horšovském Týně začíná Půlnoční mše ve 23 hodin. Už od 14 hodin se pak v kostele Všech svatých v Horšově koná Mše svatá pro rodiny s dětmi.

Klatovy

V jezuitském kostele na náměstí v Klatovech začíná Půlnoční mše ve 24 hodin. Od 22:30 hodin ji můžete navštívit v kostele Navštívení Panny Marie v Běšinách.

Plzeň - město

Půlnoční mše v katedrále sv. Bartoloměje na náměstí Republiky s biskupem Františkem Radkovským začíná přesně ve 24 hodin, v kostele Nanebevzetí Panny Marie ve Františkánské ulici ji plzeňský biskup slouží od 22 hodin. V kostele sv. Jana Nepomuckého na Chodském náměstí se od 16 hodin koná vánoční mše svatá pro děti a od 24 hodin tradiční Půlnoční, stejně tak v kostele sv. Martina a Prokopa v Lobzích a v kostele Všech svatých na Roudné. V kostele sv. Jiří na Doubravce začíná Půlnoční mše ve 22 hodin, v kostele Panny Marie Růžencové na Jiráskovo náměstí se od 16:30 hodin koná mše pro děti a od 24 hodin Půlnoční mše.

Plzeň - jih

Ve Vrčeni se Půlnoční mše svatá v kostele sv. Vavřince koná 24. prosince od 20:30 hodin. V kostele sv. Víta v Dobřanech začíná Půlnoční mše ve 24 hodin a v chotěšovském kostele Narození Panny Marie už ve 22 hodin.

Plzeň - sever

V kostele sv. Petra a Pavla v Křečově, v kostele sv. Jakuba v Nečtinách a v kostele sv. Jakuba v Žebnici se v pátek 24. prosince uskuteční od 16 hodin štědrovečerní mše, aby je mohly navštívit s rodiči i malé děti. Půlnoční mše se pak konají v kostele sv. Jana Křtitele v Manětíně a v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Plasích od 22 hodin, v Rabštejně nad Střelou od 22:30 hodin.

Rokycany

V kostele v Panny Marie Sněžné v Rokycanech začíná Půlnoční mše ve 24 hodin, stejně tak i v kostele sv. Vavřince ve Strašicích. Už od 22 hodin se koná v kostele Narození Panny Marie v Oseku a v kostele sv. Josefa v Mirošově.

Tachov

Slavnostní půlnoční mše se od 24 hodin koná  v kapli sv. J. Nepomuckého a Všech svatých v areálu Vesnického muzea v Halži.

V kostele Nanebevzetí Panny Marie v Tachově se Půlnoční mše od 24 hodin.

Kompletní přehled Vánočních bohoslužeb v Plzeňské diecézi najdete zde

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství