Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Tragická nehoda na Rallye Šumava Klatovy, Skoupil nepřežil. Rallye je ukončena!

08.04.2011 20:37     08.04.2011 21:58

Na druhé rychlostní zkoušce 46. Mogul rallye Šumava Klatovy těžce havarovala posádka Skoupil/ Volf. Jiří Skoupil nehodu nepřežil. Rallye Šumava Klatovy je ukončena, nepojede se ani druhá etapa!

IMG_4854

Tragická nehoda poznamenala 46. ročník Mogul rallye Šumava Klatovy. Hned na druhé rychlostní zkoušce Buková - Kdyně havarovala posádka Jiří Skoupil - Jiří Volf s vozem Citroen C2 S1600. Vůz narazil do stromu na trati pod Korábem a pilot Jiří Skoupil bohužel nehodu nepřežil. Jiří Volf byl transportován do nemocnice. Jeho zranění jsou středně těžká.

Rallye Šumava Klatovy je ukončena, nepojede se ani druhá etapa!!! QAPu tuto informaci potvrdil Tomáš Cihlář z Pošumavského automotoklubu. "Tiskové prohlášení se právě připravuje, zítra se ale nepojede," uvedl pro QAP Cihlář těsně před 22. hodinou.

Po tragické nehodě byl ihned zrušen zbytek první etapy. O tom, zda se zruší celá rallye, následně rozhodovali pořadatelé. Jak QAPu potvrdil Tomáš Cihlář jezdci už dále pokračovat nechtěli. Oficiální stanovisko bylo ale na pořadatelích. Ti nakonec rozhodli o zrušení také druhé, tedy sobotní etapy.

První oficiální vyjádření ředitelství rally vyšlo na serveru autosport.cz (stanovisko před rozhodnutím o zrušení celé rallye)

"Na rychlostní zkoušce č. 2 došlo při zachování všech bezpečnostních opatření k havárii posádky č. 22. a ke zranění jezdce s následky neslučitelnými se životem.V důsledku této havárie byl zbytek 1.etapy zrušen."

Tiskové prohlášení č. 2  8.4.2011 22:30 hod.

Z rozhodnutí ředitelství a organizačního výboru soutěže byl 46. ročník Mogul Rallye Šumava Klatovy oficiálně ukončen z důvodu tragické nehody posádky startovního čísla 22 na druhé rychlostní zkoušce. Ředitelství, organizační výbor soutěže a celý pořadatelský sbor vyjadřuje všem blízkým zemřelého jezdce hlubokou soustrast.

FOTO: Ilustrační foto QAP.CZ (Rally Šumava Klatovy 2010 - trať pod Korábem)

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství