Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Policie stíhá šéfa domažlického fotbalu! Za krácení daně může jít na 8 let za mříže!

22.10.2013 8:02     22.10.2013 8:54

Jednoho z nejvlivnějších lidí na Domažlicku stíhá policie kvůli krácení daní. Vyšetřování se týká fotbalového bosse Jaroslava Ticháčka a jeho manželky. Kauza je spojená s jeho firmou, ne s fotbalovým klubem.

maxresdefault

Velký skandál aktuálně ovládá Domažlicko. Prezident třetiligového fotbalového klubu Jiskra Domažlice Jaroslav Ticháček se dostal do hledáčku policie a na krku má stíhání kvůli krácení daní. Policie odhalila dvojí účetnictví jeho soukromé firmy. Na daních měl spolu se svojí manželkou ošidit stát o víc jak 2 miliony.

Policejní vyšetřování se netýká fotbalu. Ticháček je ale známý i řadou dalších aktivit, které zajišťovala jeho firma. "Jeho předmětem podnikání byla koupě zboží za účelem jeho dalšího prodeje a prodej, zámečnictví, realitní činnost, dokončovací stavební práce, pořádání kulturních produkcí, zábav a provozování zařízení sloužících k zábavě, výroba kovových konstrukcí, kotlů, těles a kontejnerů," popisuje mluvčí policie Ivana Telekešová aktivity firmy, která figuruje v případu. 

Dvojí účetnictví se odhalilo až při domovních prohlídkách...Proti Ticháčkovi vypovídali i jeho zaměstnanci.

"Prověřování trestné činnosti bylo složité, jelikož majitel společnosti policistům předal veškeré účetní a jiné doklady formálně v pořádku. Policisté po časově náročné analýze předložených účetních podkladů zjistili, že pracovníci firmy zaměstnavateli předkládali jiné cestovní příkazy, než ty, které jsou součástí účetních dokladů vedených společností. Předseda senátu Okresního soudu v Domažlicích proto vydal příkaz k prohlídce jiných prostor a pozemků dané společnosti. Při těchto domovních prohlídkách policisté nalezli výplatní listiny, které byly dle zaměstnanců pravdivě vyplněné. Dá se říct, že si manželé vedli druhé účetnictví," popisuje složitý postup, ajk se policisté k důkazům dostali, mluvčí policie.

Podle vyšetřování byly vytvořené fiktivní účetní doklady, zejména pak jiné cestovní příkazy a jiné výplatní listiny, čímž došlo ke zkrácení daně. "Zaměstnanci policistům sdělili, že částky uvedené v cestovních příkazech převyšují částky, které skutečně od svého zaměstnavatele obdrželi. Zaměstnavatel jim dle všeho při vyplácení mzdy předkládal k podpisu prázdné cestovní příkazy, bez uvedení vyplněných částek k převzetí jako cestovní náhrady. Zaměstnancům následně částky na cestovních příkazech z předloženého účetnictví ze strany majitele společnosti již nevyplatil," pokračuje Ivana Telekešová.

Fotbalový klub Jisrka Domažlice je farmou FC Viktoria Plzeň. V poháru se utkají v polovině listopadu...

Jaroslav Ticháček jako prezident klubu podepsal v loňském roce oficiální smlouvu s FC Viktoria Plzeň, kdy se právě domažlický klub stal farmou plzeňské Viktorky. V podobné roli Jiskra fungovala už řadu, teprve loni se ale spolupráce uzavřela oficiálně. Viktorka se s Domažlicemi také utká v domácím poháru. Na hřišti v Domažlicích se odehraje utkání 4.kola Poháru České pošty 16.listopadu od 11 hodin.

Ticháček je také jeden z mnoha partnerů, který se ukazoval na výjezdech Viktorky k utkáním v evropských pohárech.

FOTO: www. youtube.com

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství