Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zápisy dětí do cestovního pasu končí

12.05.2011 7:15

Ti rodiče, kteří nemají ještě ratoilesti zapsané v cestovním pasu, mají tak možnost učinit pouze do konce června. Pak už to nebude možné. Vyhráno nemáte ani v případě, že už dítko v pase zapsané máte.

Od 1. července tohoto roku se přestanou zapisovat děti do pasů rodičů. Ten kdo je tam ale má zapsané, také nemá vyhráno. I tato možnost je omezena.

Dne 30. června 2011 bude ukončeno zapisování dětí do cestovních dokladů jejich rodičů. "Pokud byl zápis občana v cestovním dokladu jeho rodiče proveden před dnem 1. července 2011, smí i po uvedeném datu tento občan překročit hranice bez vlastního cestovního dokladu s rodičem, v jehož cestovním dokladu je zapsán, nejpozději do 26. června 2012," vysvětluje mluvčí rokycanské radnice Jan Engler. "Zápis občana v cestovním dokladu jeho rodiče, který byl proveden přede dnem 1. července 2011, pozbývá platnosti dnem 26. června 2012 s tím, že není dotčena platnost cestovních dokladů pro jejich držitele." Po tomto datu budou muset mít všechny děti svůj pas s aktuální fotografií.
V současné době k provedení zápisu dítěte do cestovního dokladu rodiče žadatel předloží vyplněnou žádost, platný cestovní pas a občanský průkaz, originál nebo ověřenou kopii rodného listu dítěte. "Správní poplatek za zápis občana mladšího 10 let do vydaného cestovního dokladu rodiče je 50 korun za každý zápis," dodává Engler.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT