Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

VÍME PRVNÍ!!! V Klatovech se zřítil další parašutista!

10.08.2013 16:20     10.08.2013 20:46

Přesně po týdnu, kdy se v Klatovech zřítil parašutista a následně zemřel v nemocnici, odehrála se podobná tragédie znovu. Z výšky zhruba 100 metrů se zřítil další parašutista! Vrtulník ho přepravil do nemocnice v Plzni.

MČR v parašutismu_škodaland_plzen (27)

Další obrovské neštěstí se v sobotu odehrálo v Klatovech. Přesně týden po tom, co vrtulník záchranky odvážel z letiště v Klatovech nizozemského parašutistu po pádu, zasahoval u stejné záležitosti znovu. Tentokrát se zřítil z výšky zhruba 100 metrů český parašutista. Po převozu do nemocnice mnohačetným zraněním podlehl. Případ šetří policie.

Přesně před týdnem 3.srpna se na letišti v Klatovech fatálně nepovedl nácvik náročného manévru nizozemskému parašutistovi. O týden později, v sobotu 10.srpna, se obdobné neštětí se řešilo znovu.

"Na linku 158 bylo oznámeno, že při seskoku byl zraněn parašutista. Jednalo se o muže české národnosti. Zatím to vypadá, že nezvládl přistávací manévr a zřítil se z výšky zhruba 100 metrů. Padák měl ale otevřený. 42letý muž byl přepravený do nemocnice v Plzni," potvrdila QAPu mluvčí policie Hana Štefflová.

"Muže ve věku kolem 50 let přepravil vrtulník do nemocnice v Plzni na urgentní příjem s mnohačetnými poraněními," řekla k tragédii mluvčí záchranky Lenka Ptáčková. Boj o záchranu života parašutisty byl bohužel marný, po převozu do nemocnice zemřel.

Přesně před týdnem se zřítil nizozemský parašutista a po převozu do nemocnice boj o život také nezvládl. Případ z minulé soboty šetří mimo policie také Ústav pro letecké nehody, více čtěte zde. Jisté je, že se budou experti zabývat i tímto případem. Zatím to vypadá na chybu parašutisty, stejně jako tomu bylo během minulého víkendu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství