Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Strážníci dostali medaile za zásahy po povodních !!! Fotky!

14.06.2013 20:03

Celkem 12 strážníků odjelo z Plzně pomáhat při odstraňování následků po povodních do Ústí nad Labem. A blýskli se. Zachránili život malému chlapci, asistovali u vážné nehody. Ocenil to i primátor.

strážníci 1

Celkem 12 strážníků vyrazilo z Plzně na pomoc do Ústí nad Labem kvůli pomoci v situaci po povodních a po  jejich návratu je nutné říct, že jejich působení v místě mělo smysl. Zachránili život malému chkpaci, pomohli i při vážné nehodě osobního auta.

První cesta skupiny strážníků po jejich návratů tak mířila rovnou na plzeňskou radnici. Tam je čekalo neformální přijetí od primátora i s poctou. Za své zásluhy dostali pamětní medaile.

„Vaše působení bylo úspěšné. Dobrovolně jste se rozhodli pomoci tam, kde to bylo třeba. I proto vám předávám pamětní medaili, kterou uděluji při mimořádných příležitostech. Vaše služba do této kategorie patří. Jsem na vás pyšný,“ prohlásil primátor Martin Baxa.

Strážníci při výkonu své služby mimo jiné zachránili život kolabujícímu chlapci a asistovali u vážné dopravní nehody, ke které došlo na železničním přejezdu.

„Plzeňští strážníci nám velmi pomohli a za to jim patří naše poděkování. Obzvláště pak chci vyzdvihnout strážníky, kteří zachránili život dítěte na Střekovském nábřeží,“ uvedl ve svém poděkování ústecký primátor Vít Mandík.

Také zásah u nehody na přejezdu byl ale velmi dramatický. "K nehodě došlo poté, co řidič osobního motorového vozidla nerespektoval výstražnou zvukovou a světelnou signalizaci a vjel na železniční přejezd. Projíždějící nákladní vlak následně vozidlo zdemoloval a i s 3 pasažéry odhodil z kolejí. První muž se z vozidla i přes zranění dokázal dostat sám, druhého společnými silami osvobodili plzeňští a ústečtí strážníci,"popsala okamžitý zásah Dana Krausová z plzeňské Městské policie. 

"Pasažéři byli uloženi na přilehlý trávník a byla jim poskytnuta lékařská i další nezbytná péče. Poté se strážníci snažili vyprostit třetího muže sedícího na pravém předním sedadle. Ten byl však z důvodu deformace vozidla zaklíněn v autě natolik, že se jim ho nepodařilo vyprostit. Do příjezdu hasičů a záchranářů proto strážníci muži alespoň zafixovali krční páteř a zaškrtili silně krvácející nohu,"dodala Krausová.

FOTO: MMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT