Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Viktorka si pojistila dva reprezentanty

24.10.2012 11:19

Do června roku 2015 si plzeňský fotbalový klub pojistil služby dvou reprezentantů a stabilních členů základní sestavy – Daniela Koláře a Marka Bakoše.

QAP.cz - facebook

Do června roku 2015 si plzeňský fotbalový klub pojistil služby dvou reprezentantů a stabilních členů základní sestavy – Daniela Koláře a Marka Bakoše.

"Dan i Marek měli stávající kontrakty do konce stávající sezony, za Viktorii zde byl jednoznačný zájem nabídnout oběma hráčům kontrakt také na další období. Prodloužením jejich působení ve Štruncových sadech jsme jen potvrdili nastoupenou cestu sportovní kvality a dlouhodobé snahy o vybudování českého klubu konkurenceschopného také v Evropě," uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Daniel Kolář přestoupil do Viktorie Plzeň v létě 2008 z pražské Sparty a ihned se stal oporou mužstva. V rámci české fotbalové ligy získal s Viktorkou všechny trofeje – titul, ligový pohár a superpohár. Kolář si také zahrál za reprezentaci na posledním mistrovství Evropy 2012 v Polsku a na Ukrajině.

"V Plzni se cítím jako doma, takže jsem možnost prodloužení smlouvy uvítal. Sportovní motivace mi neschází, evropské poháry i zaplněné Štruncovy sady jsou dostatečnými motory do další práce. Dalším důvodem byla také podpora klubu v době mého zranění, cítím, že se mnou trenér i vedení klubu počítají. Mým cílem je zařadit se po vynucené pouze opět do základní sestavy a pomoci Viktorii na domácí i evropské scéně. Navíc v kabině máme skvělou partu, která zůstává pohromadě. Z takového prostředí v kombinaci se současnou fanouškovskou euforií by se jen těžko odcházelo," vysvětlil své rozhodnutí Daniel Kolář.

Marek Bakoš přišel do Viktorky v roce 2009 ze slovenskéhéo Ružomberoku a na rozdíl od Koláře mu nějakou dobu trvalo, než se prosadil do základní sestavy – i kvůli tomu, že se rozehrával po delší pauze způsobené zraněním kolene. Od sezóny 2010/2011 už se ale Bakoš stal jasnou první volbou v plzeňském útoku a trenéru Vrbovi důvěru splácel nejen v lize, ale i v Lize mistrů, kde byl jednoznačně nejlepším střelcem mužstva. V únoru 2012 se také Bakoš dočkal nominace do národního týmu Slovenska

"Měl jsem i nějaké nabídky ze zahraničních klubů, ale ve Viktorii jsem šťastný a nemám důvod odcházet.  Těším se na další zápasy ve vyprodaných Štruncových sadech, neskutečná podpora našich fanoušků v posledních měsících byla dalším z důvodů mého setrvání na západě Čech," navázal na svého spoluhráče Marek Bakoš.

"Jsme rádi, že FC Viktoria Plzeň zůstává dobrou adresou i pro reprezentanty Česka a Slovenska. Stejně jako u Vladimíra Daridy a Davida Limberského, kteří prodloužili smlouvy nedávno, si vážíme zájmu našich fotbalistů nadále pracovat na sportovním úspěchu Viktorie Plzeň. Věřím, že další důležitý krok v rozjeté sezoně uděláme společně již ve čtvrtek při utkání v Tel Avivu," uzavřel Adolf Šádek.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství