Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Věděli jste, že kašny na náměstí v Plzni měly zdobit verše?

14.09.2022 10:49

V roce 2010 byly na náměstí Republiky vybudované kašny. Ty měly být zdobené mimo jiné verši Petra Borkovce. Básník je ve čtvrtek 15. září přednese před plzeňskou radnicí. Buďte u toho!

DSC_9788_00001

Zlatý povrch kontroverzních kašen měly dle původního návrhu zdobit různé nápisy, vzkazy a také verše předního českého básníka Petra Borkovce. K realizaci nakonec nedošlo. Básně si ale můžete přijít poslechnout, a to přednesené přímo autorem. „Ve čtvrtek 15. září od 16 hodin přednese Petr Borkovec verše určené pro Anděla, Chrtici a Velblouda. Zájemci mohou přijít před Plzeňskou radnici na náměstí Republiky (v případě deště se akce koná v mázhauzu radnice), odkud se vyráží okolo kašen. V druhé části programu Petr Borkovec přednese své další verše v prostorách mázhauzu plzeňské radnice,“ láká na literární akci David Růžička, organizátor.

Petr Borkovec je přední český básník, překladatel a publicista. Na svém kontě má řadu publikací a je známý i z mnoha literárních nebo publicistických pořadů například ze stanice Českého rozhlasu Vltava. Jeho básně byly přeloženy téměř do všech evropských jazyků. Sám překládá převážně z ruské poezie 20. století.

Nenechte si ujít jedinečnou příležitost poslechnout si básně přímo od autora.

Foto ilustrační Milan Svoboda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT