Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Majitel nemovitosti se nestačil divit! Nájemníci si z bytu v Plzni odnesli podlahu i kabely

17.10.2023 17:40

Pozdní odstěhování, krádež cizích věcí i poškození malby. Majiteli bytu zbyly jen oči pro pláč.

poškozený byt koláž_pčr

Policejní komisařka zahájila trestní stíhání manželského páru, který obvinila ze spáchání přečinu krádeže a přečinu poškození cizí věci. 

"44letý muž a jeho o čtyři roky mladší manželka užívali od roku 2022 jeden z bytů v Revoluční ulici v Plzni. Bytovou jednotku užívali na základě smlouvy o nájmu, která jim skončila v únoru letošního roku. Manželé ovšem odmítali z bytu odejít a odstěhovali se až v květnu," uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

K osobnímu předání klíčů nedošlo, nájemníci je hodili majiteli do schránky. Ten se vydal hned následují den byt zkontrolovat a nestačil se divit. "Manželé si totiž odnesli nejen své osobní věci, ale také vybavení bytu, které jim nepatřilo. Jednalo se o lednici, televizor, postele, stůl se židlemi, sedací soupravu, lustry nebo povlečení. Odnesli si dokonce i části podlahové krytiny, obložení vany nebo kabely od stropních svítidel. Malbu bytu navíc poničili různými obtisky," doplnila Raindlová s tím, že poškozenému majiteli způsobili škodu přes 40 tisíc korun a v případě prokázání viny jim hrozí až dva roky odnětí svobody.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství