QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

11 zemí, 717 závodníků, 4 338 startů...v Plzni se chystá největší plavecký meeting

18.10.2017 9:11

Více než desítka států, přes devadesát klubů a stovky závodníků, dokonce i dva týmy z Turecka, takový bude největší plavecký meeting v Čechách. Chystá se v Plzni už tento víkend.

vytrvalec bazen slovany (68)

20. - 22. října se v Plzni v Bazénu Slovany uskuteční Plzeňské sprinty, 6. kolo Českého poháru v plavání Arena Cup. V dnešní době jde o největší plavecký meeting v Čechách.

"Na Plzeňské sprinty 2017, v současné době největší plavecký meeting v České republice, je přihlášeno 11 států, 94 klubů a 717 závodníků, což je celkem 4338 startů," upřesnil QAPu Tomáš Kotora z Bazénu Slovany.

Mezi závodníky tak budou nejen závodníci z celé České republiky, ale přijedou i Němci, Maďaři, Ukrajinci, Turci, Rakušané nebo Chorvati. Například z Turecka dorazí dokonce dva plavecké týmy. "10 plavců z týmu ENKA Istanbul a 17 závodníků z Fenerbahce Istanbul," upřesnil Tomáš Kotora. Vidět můžete i účastníky olympijských her, medailisty z mistrovství světa a mistrovství Evropy v plavání.

V pátek 20. října začínají závody rozplavbami v 10 hodin. Závod končí v neděli 22. října finálem a polohovými štafetami v kategorii MIX.

Bazén v Plzni na Slovanech bude po dobu závodů uzavřen. Závod je ale přístupný pro sledování veřejnosti.

ilustrační foto QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24