QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

7 tipů za zábavou o jarních prázdninách v Plzeňském kraji

14.02.2017 12:47

Nevíte, jak zabavit děti o jarních prázdninách? Máme pro vás několik tipů, kam vyrazit, abyste se o prázdninách nenudili. Podívejte se a bavte se!

28_12_2015_zoo_plzen (4)

Návštěvnické centrum Srní věnované šelmám je otevřeno denně od 8:30 do 15:30. Je zde výběh s vlky o rozloze 3 hektary, který si můžete projít i v zimě. Při troše štěstí se pokocháte pohldem na vlčí smečku. Více informací zde.

I když sezóna hradů a zámku je zatím ještě v nedohlednu, hrad Kašperk na Klatovsku můžete navštívit už nyní. Na jarní prázdniny připravil Kašperk prohlídky. Více informací najdete zde.

Máte už dost zimních radovánek a chtěli byste raději vyrazit na koupání? Zábavu si určitě děti užijí v bazénu v Sušici, kde je tobogán i divoká řeka. Jaká je otevírací doba v únoru? Podívejte se zde.

Máte rádi hory a chcete vyrazit na výlet? Na Šumavě panuje nádhermé slunečné počasí, tak můžete absolvovat tříkilometrovou vyhlídkovou jízdu lanovkou na Pancíř. Tato dvouúseková a jednosedačková lanovka patří k nejstarším v Čechách, v provozu je už od roku 1971. Na vrcholu Pancíře je restaurace a rozhledna.

Na báječnou procházku můžete vyrazit na Tachovsko. Naučnou stezku po stopách bobrů s názvem Vodní svět můžete absolvovat v každém ročním období. Stezka začíná v obci Lesná, zhruba 11 kilometrů od Tachova.

Dva dny v týdnu, a to v úterý a ve čtvrtek, se v únoru otevírá i Dům přírody v Klenčí pod Čerchovem na Domažlicku. Výlet si můžete zpříjemnit i výšlapem k rozhledně na Čerchově. Rozhledna sice není v zimě otevřena, ale i tak bude váš výlet stát za to.

S dětmi můžete vyrazit i na běžky. Strojově upravenou bílou stopu, kde běžkování zvládnou i menší děti najdete na Šumavě v okolí Modravy a Kvildy.

ilustrační foto QAP.CZ

 

 

 

 

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24