75letý řidič srazil dvě děti na přechodu v Dobřanech

03.04.2017 8:57     03.04.2017 9:17

Vážná nehoda uzavřela v pondělí ráno třídu 1. máje v Dobřanech. Na přechodu pro chodce tam srazil 75letý řidič dvě děti, obě skončily v nemocnici.

K nehodě došlo přímo na přechodu pro chodce u čerpací stanice a na místo musely vyjet všechny složky integrovaného záchranného systému.

"Nehoda se stala krátce po sedmé hodině ráno na třídě 1. máje v Dobřanech. Řidič ve věku 75 let jel s vozidlem tovární značky Škoda Felicia směrem od Chotěšova na Plzeň. Na přechodu pro chodce došlo ke střetu vozidla se dvěma chodci. Zranění utrpěla 8letá dívka a 10letý chlapec," řekla k nehodě mluvčí policie Martina Korandová s tím, že veškeré okolnosti nehody se stále vyšetřují a silnice musela být na zhruba půl hodiny uzavřená. Dechová zkouška u řidiče byla negativní.

Na místo vyjeli okamžitě také záchranáři. "Dívenku jsme transportovali na emergency fakultní nemocnice v Plzni, chlapce jsme převáželi na úrazovou ambulanci. Naštěstí ani jedno z dětí nebylo bezprostředně ohrožené na životě," doplnil k zásahu mluvčí záchranky Martin Brejcha.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24