Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Brána do Borského parku bude slavnostně otevřena v polovině října

27.09.2023 12:37

Stavba vstupní brány do Borského parku byla zahájena v srpnu 2022. Prostoru, který sloužil dříve jako plocha pro tramvajovou smyčku, nyní dominuje prosklený pavilon s plochou zelenou střechou. Už brzy se otevře veřejnosti.

vstupní brána borský park foto QAP (16)

Brána do Borského parku vznikla v místě bývalé konečné tramvaje číslo 4. Tramvajovou smyčku zde připomíná už jen jeden pár kolejí, který byl symbolicky zachovaný a prochází budovou do prostoru náměstí před vstupem do parku.

V proskleném pavilonu bude kavárna i veřejné toalety. „Objekt je hmotově rozdělen na část komerčních prostor a na část veřejných WC. Mezi těmito dvěma částmi je volný prostor, umožňující průchod do parku,“ popsal QAPu Pavel Bosák, 1. náměstek primátora města Plzně pro oblast technickou.

Co v tzv. Bráně do Borského parku bude, vzbuzuje lidech zvědavost. V polovině října se vše dozvíme, proběhne slavnostní otevření.

„V pátek 13. října slavnostně otevřeme Bránu do Borského parku. Startujeme ve 13:13 hodin a prvních 113 příchozích dostane zmrzlinu zdarma. Připravený je doprovodný program pro malé i velké! Těšíme se na vás,“ uvádí Městský obvod Plzeň 3.

Připraven je program pro děti od Skupovky, jako jsou hry, soutěže a dílny. Těšit se také můžete na Culinku a tancohrátky pro děti, skupinu Perníková chaloupka a The Dixie Hot Licks.

Stavba vznikla v rámci tzv. Revitalizace konečné tramvaje číslo 4 u Borského parku. Celkové náklady jsou 40.894.870,84 Kč bez DPH (49.482.793,72 vč. DPH).

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT