QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Aquapark v Plzni je zase "u ledu". Vedení města s investory jednat nechce

11.12.2015 12:25

Zastupitelstvo města odmítlo návrh na obnovení jednání s případnými investory ohledně stavby aquaparku v Plzni. Opozice se ale nevzdává a o aquapark se chce znovu zasadit. 

Tropical Island (14)

Poměrně rychle a bez velkých debat poslali zastupitelé Plzně myšlenku stavby aquaparku ze scény. Opoziční TOP 09 na zastupitelstvu přednesla návrh, aby město opět oživilo ideu aquaparku v západočeské metropoli a obnovilo jednání s potencionálními investory. Zatím to tedy vypadá, že Plzeňané se budou muset bez špičkových vodních radovánek obejít.

Návrh na oživení jednání s případnými investory podpořila jen desítka zastupitelů, tři byli proti a čtrnáct se zdrželo hlasování. Celá záležitost, která už před několika lety vyvolala velký ohlas u Plzeňanů, byla takzvaně vyřízená za několik minut.

Podle primátora by špičkový vodní areál prý nevydělával. "Aquapark je pěkná věc, nicméně máme zkušenost, že v České republice aquaparky ekonomicky nefungují. Musí to být spojeno s něčím, v zahraničí je to spojené s byznysem. Někdo postaví obchodní centrum a společně s tím aquapark, a pak se to zaplatí. Samostatný aquapark na zelené louce nefunguje a nikdy fungovat nebude," řekl QAP.CZ primátor Martin Zrzavecký.

Navíc nové vodní centrum by prý bylo přímou konkurencí městských bazénů. "Kdyby město svolilo a někdo postavil aquapark, tak ve finále přijde a bude chtít pomoct provozně. V momentě, kdy to uděláme, tak si v podstatě ničíme svoje zařízení, ať už je to bazén na Slovanech nebo na Lochotíně, kde chceme dělat atrakce typu aquapark. Na Slovanech máme hotovou studii, je hotová, postupně ji naplňujeme. Na Lochotíně je teď hotový projekt typu wlellness. Proto nespatřujeme smysl jít cestou aquaparku na zelené louce,“ dodává primátor.

Zastánci aquaparku se nevzdávají. "Budeme to zkoušet dál," říká Petr Suchý, krajský předseda TOP 09

Rychlé vyřízení záležitosti na zastupitelstvu předkladatele návrhu příliš nepřekvapilo. "Trošku jsem to čekal. Na druhou stranu jsem si myslel, že ta myšlenka aquaparku je tady dlouho a lidé ji podporují. Vzali (pozn. red.: zastupitelé) to ale čistě politicky s tím, že to odmítnou prostě proto, že s tím přišla opozice," říká Petr Suchý, krajský předseda TOP 09, který s návrhem zavázat radu města k obnovení jednání přišel. 

"Město by stavba nestála ani korunu, byla by to záležitost investorů. Maximálně by se jednalo o několik desítek tisíc pro podklady pro jednání s investory. Budeme to zkoušet dál, prorože si prostě myslíme, že Plzeň si aquapark zaslouží," uzavírá Petr Suchý.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24