QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Arakain přiváží do Plzně unikátní projekt. Představí se unplugged i na "plný pecky"

16.03.2017 14:59

Jedna z nejpopulárnějších českých kapel doslova vtrhne v příštích dnech do kulturního domu Šeříkovka. Arakain přijíždí s originálním projektem dvojkoncertu.

Arakain a Lucie Bílá Peklo Plzeň (23)

Arakain letos slaví 35 let od svého vzniku a fanouškům přichystal velkolepou oslavu. Poprvé v historii se totiž kapela vydala na turné, kdy v každém městě uspořádá hned dva koncerty za sebou. Jeden odehraje unplugged, druhý pak se vším všudy i s pořádným nášupem, na který jsou fandové zvyklí.

"Fanoušci se mohou těšit na oblíbené songy v této originální aranži. Rozhodně však nepůjde jen o přehrávání pomalých skladeb,“ upřesňuje zpěvák Arakainu Honza Toužimský.

První koncert se v Šeříkovce odehraje už v pátek 17. března od 20 hodin. Kromě drsných muzikantů v nových rolích s akustickými kytarami se představí také smyčcové trio String Ladies. Speciálním hostem večera bude ANACREON – mladá nadějná kapela hrající melodický metal. Fandové tvrdé muziky se mohou těšit na všestrannou zpěvačku a herečku Veroniku Zelníčkovou. V rámci akustického koncertu dojde na průřez největšími hity celé historie kapely v aranžích pro akustické kytary.

Hned v sobotu 18. března se pak Šeříkovka otřese skutečně v základech. Arakain to rozjede na plný plyn, publiku naservíruje skladby pouze z alb Thrash the Trash a Schizofrenie. "Vyslyšeli jsme opakované prosby fanoušků a v rámci pětatřicetin se vrátíme do doby alb Thrash the trash a Shizofrenie. Bude to jízda! Sekundovat nám bude kapela té doby Kryptor, která slaví pro změnu třicetiny,“ doplňuje kytarista a zakladatel Arakainu Jiří Urban.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24