Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Centrální park na Lochotíně mění název! Bude to park U Bazénu

16.04.2015 8:59

Park nebo náměstí? To byly varianty nového pojmenování pro Centrální park na Lochotíně v Plzni. Nakonec vyhrála opět varianta parku. Teď probíhá proces přejmenování.

IMG_7099

Obyvatelé Lochotína v Plzni si budou muset zvyknout na novinku. Centrální park změní své pojmenování. Zastupitelé schválili nový název a teď se rozebíhá samotný proces přejmenování. Nově se bude jmenovat park U Bazénu.

Bazén na Lochotíně v Plzni je dominantou Centrálního parku a právě bazén tak byl ústředním motivem pro vznik nového jména parku. Zastupitelstvo obvodu před časem vyhlásilo anketu ohledně nového pojmenování. Ve hře byly nakonec dvě varianty. "Rozhodovalo se mezi náměstím U Bazénu a parkem U Bazénu. Doufám, že si lidé na nový název rychle zvyknou. V parku se koná řada oblíbených akcí, tak snad nebudou bloudit," kometnoval starosta obvodu Miroslav Brabec.

V současné době se tak rozebíhá proces samotného přejmenování a s tím spojené administrativní úkony. Centrální park na Lochotíně nechala radnice zrekonstruovat před zhruba osmi lety. Na generální opravy padlo tehdy víc jak 9 milionů. V rámci rekonstrukce vznikly hrací plochy pro děti, upravily se chodníky a náměstíčko před bazénem. Nedávno se opět rozhořela debata na téma dalších úprav, ta se ale u obyvatel s žádným velkým nadšením nesetkala.

Součástí parku je také Ice park, který v lokalitě vyrostl v roce 2006. Také v letošním roce se obyvatelé mohou v centrální části těšit na velkou novinku, kterou bude zprovoznění nově opraveného venkovního bazénu. Ten zahájí provoz se startem letní sezóny.

"Už se to připravuje. Počítáme, že slavnostně by se otevřel ještě na konci dubna s tím, že pak bude následovat zkušební provoz," doplnil starosta obvodu. Pro veřejnost by mohl být bazén přístupný na přelomu května a června.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
PK právník pracovní místo
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT