QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

28.03.2024 12:31

Areál na Špičáku startuje letní sezónu! Vylepšení vyšla na 2 a půl milionu

30.05.2017 11:43

Areál na šumavském Špičáku zahájí už v tomto týdnu letní sezónu 2017. V posledních měsících prošel areál i bikerové tratě opět velkými úpravami. Přinášíme podrobnosti!

JGF_5604a

Šumavský Špičák zahájí letní sezónu v sobotu 3. června, letos se přitom lanovka rozjede v létě už pojedenácté. Areál bude otevřený až do konce října.

"Prvních 14 dnů budeme mít otevřeno po dohodě s CHKO jen o víkendech. Od 15. června pojedeme každý den až do 17. září, a pak znovu jen víkendy až do neděle 29. října,“ představuje letošní termínovou listinu provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. V sobotu 3. června areál pořádá večerní party včetně koncertu kapel Cheers a Swallow’s Rose od 21 hodin, více zde.       

Přestavba nejobtíženější tratě, nová kola i údržba lanovky. Investice do přípravy na letní sezónu se vyšplhaly na víc jak dva a půl milionu...

Investice do letošního léta byly vyšší než 2,5 milionů korun. Kompletní přestavbou prošla mimo jiné nejobtížnější trať bikeparku Struggle, na níž se pravidelně jezdí a také letos opět pojede iXS European Downhill Cup. "Hráli jsme si s ní celý měsíc a teď je slovníkem bikerů opravdu parádně ´vyšejpovaná´. Kompletní údržbu včetně výměny kabelů má za sebou sedačková lanovka. Nakoupili jsme také do půjčovny úplně nová kola pro downhill i běžné svezení od značky Kona, ke které jsme přešli,“ vypočítává základní věci Vladimír Kasík. Už samozřejmostí je možnost půjčení elektrokol.

Areál vytvořil různé programy pobytu pro rodiny s dětmi. Na webu Špičáku nebo v infocentrech na pokladnách získají lidé zdarma tipy včetně plánků cest na nejzajímavější výlety po okolí, ať už pěšky nebo na kole. Po vzoru zimní lyžařské školy pojede letní Gravity Academy neboli výuka jízdy na bikovém kole pro všechny věkové kategorie. Letos se tady nově postarají i o celé skupiny včetně firemních akcí i naplánování aktivit pro ně na celý víkend případně týden.

Návštěvnost v průběhu letní sezóny hraje ve Ski&Bike Špičák důležitou roli ve výsledcích celého roku. "Počty letních turistů a bikerů už tvoří skoro třetinu návštěvnosti celého roku. Loňské léto jsme u nás přivítali přes 40 000 návštěvníků, z toho je zhruba 8000 bikerů, a v zimě 2016/2017 okolo 100 000 lyžařů,“ porovnává obě období Vladimír Kasík.

Návštěvnost areálu začala narůstat od roku 2014, zásadně se na tom podepsalo otevření rozhledny na vrcholu Špičáku. Lanovka v létě jezdí od 9 do 17 hodin, v pátek a sobotu až do 18 hodin. Jedna jízda na vrchol vyjde na 130 korun, 60 korun děti. Kompletní ceník najdete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24