QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Areál Špičák dostal pořádnou dávku nového sněhu - FOTO

18.01.2018 9:53

Na Šumavu se vrátila opravdová zima. Areál na šumavském Špičáku po posledních dnech sněžení hlásí víc jak 30 čísel nového sněhu. Podmínky se tak významně vylepšily!

Sněžení 18.1.18,

Od začátku tohoto týdne připadlo ve Ski&Bike Špičák už více než 30 centimetrů čerstvého prašanu a sněžení navíc pokračuje. Po oblevě z minulých týdnů tak opět vládne ta pravá zima.

“Zima se k nám vrátila doslova v Ladovské podobě. Na sjezdovkách máme opět metr sněhu. Nově napadaný průběžně upravujeme a promícháváme jej s původním firnem. Lyžování je na této struktuře sněhové pokrývky nejlepší, jaké může být,“ říká provozní ředitel areálu Vladimír Kasík.

Podle předpovědi má právě během čtvrtka být sněžení intenzivní. Nový sníh v areálu využijí k vylepšení vln a klopených zatáček na funline na Spodní Šanci. "Zvýšíme díky tomu profil vln i klopených zatáček, už jsme na tom začali pracovat,“ dodal Kasík.

I přes sněžení jsou silnice bez problémů sjízdné. "Sám jezdím každý den z údolí na Špičák. Cesty jsou bez problémů průjezdné, parkoviště máme také uklizená, takže v tomto směru nikdo nemusí mít obavy,“ doplňuje Vladimír Kasík.

O víkendu se ve středisku navíc nekoná žádná akce ani závody, takže všechny sjezdovky jsou volné bez omezení a k dispozici jen pro veřejnost. V dosavadním průběhu ledna se každý den včetně víkendů lyžovalo bez jakýchkoliv front. 

Další aktuální info na www.spicak.cz.

FOTO: Ski&Bike Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24