QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Auto srazilo na přechodu opilého chodce! Policie shání svědky - FOTKY

22.01.2018 13:04

Chodce, který nadýchal přes dvě promile, přehlédl na přechodu pro chodce řidič v neděli v podvečer v Domažlicích. Policie nehodu stále vyšetřuje a hledá svědky.

1
12

Střet auta s chodcem se odehrál v neděli 21. ledna krátce před tři čtvrtě na šest v podvečer v ulici Masarykova v Domažlicích na přechodu pro chodce. Zraněný muž skončil v nemocnici v Plzni.

"Jednapadesátiletý řidič osobního automobilu Škoda Octavia jedoucí ulicí Masarykova ve směru jízdy na obec Kdyně přehlédl chodce, který přecházel pozemní komunikaci po přechodu pro chodce ve směru od bývalé pošty směrem k vlakovému nádraží, a následně do něj narazil přední částí svého vozu," popisuje mluvčí policie Dagmar Brožová. Záchranka přepravila zraněného muže do nemocnice v Plzni, kde je hospitalizován.

Dechová zkouška vyloučila alkohol u řidiče auta, naopak chodec "nadýchal" poměrně dost. "Chodec se rovněž podrobil dechové zkoušce ke zjištění, zda není ovlivněn alkoholem. Odborné měření bylo s pozitivním výsledkem 2,09 promile alkoholu v krvi," dodává policejní mluvčí.

Policie nehodu stále šetří a hledá svědky, kteří by mohli pomoct. Na policisty se mohou obrátit buď osobně přímo na Dopravním inspektorátu v Domažlicích, nebo zatelefonovat na číslo 974 331 255, případně na bezplatnou tísňovou linku 158.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24