Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Město Plzeň nechalo za více než milion korun opravit cesty u Boleveckých rybníků - FOTKY

22.05.2024 8:12

Lesní cesty jsou nyní pro pěší, cyklisty i běžce komfortnější. 

stezky_bolevak_0524_MMP (3)
stezky_bolevak_0524_MMP (3)stezky_bolevak_0524_MMP (1)stezky_bolevak_0524_MMP (2)stezky_bolevak_0524_MMP (4)

Město Plzeň nechalo prostřednictvím své Správy veřejného statku (SVSMP) opravit cesty v oblíbené rekreační oblasti Bolevecké rybníky. Nový povrch má část stezky u Seneckého rybníka. Upravena je i pěšina nad Velkým boleveckým rybníkem.

Nezpevněný úsek páteřní stezky mezi Košinářem a Vydymáčkem nahradil u Seneckého rybníka asfaltový povrch. „Opravená cesta přinese větší komfort zejména lidem se sníženou motorikou, ale také cyklistům a dalším návštěvníkům. Úpravou povrchu jsme také vyřešili opakující se problém s podmáčením cesty mezi Seneckým rybníkem a Vydymáčkem,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar, v jehož gesci je SVSMP.

Zrekonstruovaná je nově také stezka pro pěší nad Velkým boleveckým rybníkem. Tvořená je z přírodních materiálů – kamene a štěrkodrti.

„Vhodná je zejména pro pěší či běžce. Zároveň plní původní protierozní funkci. Cílem opravy bylo odlehčit hlavní promenádní cestě podél rybníka. Návštěvníci tak při cestě z parkoviště u kruhového objezdu směrem na Ostende mohou využít tuto stezku vedoucí kolem vyhlídky na Bolevák a na promenádní cestu se pak napojí u pláže pod Bílou horou,“ dodal Aleš Tolar.

Oprava cesty u Seneckého rybníka stála 893 tisíc korun bez DPH, oprava stezky nad Velkým boleveckým rybníkem 368 tisíc bez DPH.

Foto MMP

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT