Bayern Park láká stále na nové atrakce - VIDEO, FOTKY

09.05.2017 16:55

Zábavní park v Bavorsku Bayern Park láká i návštěvníky z Čech. Z vlastní zkušenosti víme, že opravdu stojí za návštěvu! Park má letos nové motto! Užijte si…

bayern-park wildwasser-rafting

„Nové motto pro rok 2017 je Společně si užít volný čas, což je v dnešní době hodně důležité, udělat si volný čas a užít si ho společně s blízkými a rodinou,“ říká Walter Kagerbauer z Bayern Parku.

Bayern park najdete u Dingolfingu. „Od tohoto města ležíme zhruba 15 minut. Dingolfing je významné město i díky BMW,“ vysvětluje Walter Kagerbauer a dodává: „Bayern Park má 400 000 m2, v sezóně pro nás pracuje 200 zaměstnanců, 50 zaměstnanců máme stálých.“

Bayern Park se rozrostl z malého statku, dříve to vlastně bývala malá zoologická zahrada. Už to bude téměř 40 let, kdy zde vznikla zvířecí obora. Ale zvířátka tu najdete i dnes.

Okružní jízda za zvířátky začíná v zadní části parku, velká podívaná je na zdejší opičí obyvatele. Neposední makaci magoti, kterým zde říkají berberské opičky, se prohánějí po velkém výběhu s prolézačkami kousek od bobové dráhy. Během velkolepé show uvidíte sokolnické umění.

Ale pryč od zvířátek. Dnes Bayern park nabízí hlavně spousty zábavy a atrakcí a také jednu z největších horských drah. Hodně oblíbená je jízda na raftu na divoké řece. „Tuto atrakci u nás máme od roku 2007, díky ní nám stoupla návštěvnost o 30 procent,“ vysvětluje Walter Kagerbauer.

Každoročně přibývají v Bayern Parku nové atrakce. Od roku 2010 se při nepřízni počasí můžete schovat do velké vnitřní herny. Hrad Fellbach nabízí kromě obrovské horolezecké stěny i úžasnou střílnu, kde po sobě děti z ochozů hradu s oblibou střílí pěnové koule.

Před pěti lety v parku přibyla atrakce největší, jmenuje se Freischütz  - Čarostřelec.  „Patří dodnes mezi největší horské dráhy na celém světě,“ právem se pyšní Walter Kagerbauer. Na horské dráze je jen 50 metrů rovné plochy, ihned potom je člověk vystřelen do adrenalinové zábavy! Za 2,3 sekund z 0 na 80 km/h, čtyři inverze a třikrát hlavou dolů – to je Čarostřelec! Od loňska je v parku atrakce Duel orlů a letos se pro návštěvníky nově otevřel svět vodních radovánek.

Majitelé do parku stále investují tisíce a tisíce eur. A je to znát. Bayern Park je opravdu skvělou zábavou pro celou rodinu. Nejde o žádný hlučný, ukřičený park. Všechny atrakce kromě bobových drah jsou v ceně vstupného, takže tady nakonec utratíte o hodně méně než třeba na pouti.

Obrovské parkoviště u Bayern Parku je zdarma a v restauracích v parku se dobře najíte za dostupné ceny.

Otevírací dobu a info o cenách najdete i v českém jazyce na stránkách parku - www.bayern-park.de.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24