QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Bezdomovec visel za kalhoty z vraku auta, zachraňovali ho strážníci - FOTKY

06.01.2017 15:59

Kalhoty u kolen, omrzlé nohy a řada zranění. V takovém stavu našla bezdomovce u vraku auta svědkyně, která na místo přivolala strážíky. Vprostit muže ale nebylo nic snadného...

uradbuzy
P1080713uradbuzyP1080715

Strážníci bezdomovci, který se usídlil ve vraku auta v ulici U Radbuzy v Plzni, podle všeho zachránili život. Našla ho náhodná svědkyně, jak v podstatě visí z auta za kalhoty a je zraněný. Na místo tak okamžitě vyrazila hlídka.

"Vrak automobilu, u kterého strážníci muže bez domova posléze objevili, byl pro něj doslova pastí. Visel z něj za kalhoty, jež měl vysvlečené až ke kotníkům. Nehýbal se, země se dotýkal rameny a hlavou, byl zraněný, bylo vidět, že má obě nohy omrzlé. Tou dobu se teplota vzduchu pohybovala kolem -14 stupňů Celsia," popisuje mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Jenomže vyprostit muže z auta nebylo vůbec jednoduché. Práci strážníkům totiž dost stěžoval pes, který byl ve voze také a ke strážníkům se rozhodně moc přátelsky neměl. "Hlídka nakonec muže ze zavěšení za nohy osvobodila a s maximální opatrností jej uložila na připravenou termofólii. Následně mu poskytla prvotní pomoc. Osmapadesátiletý muž byl zmatený, dezorientovaný, tvrdil, že na místě byl pouze jen chvíli a odchází, přičemž nohy mu to zjevně nedovolily," pokračuje mluvčí městské policie.

Na místo tak dorazila záchranka, která muže převezla do nemocnice. Pes skončil v útulku.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24