Bezdružické parní léto nabídne jízdy historických vlaků i autobusů

12.07.2017 17:21

Nadcházející víkend přinese další ročník Bezdružického parního léta. Také tentokrát se mohou zájemci těšit na jízdy historických vlaků i dalších vozů, chybět nebude ani pouť a další program.

media

Bezdružické parní léto bude probíhat o víkendu 15. až 16. července. Pořadatelé líkají na celou řadu akcí. Nudit se nebudou milovníci historie železnice, ale ani rodiny s dětmi.

Po oba dny budou připravené jízdy parních vlaků a historických vozidel, představí se četnická pátrací stanice v akci. Zvláštní vlak složený z historických dvounápravových "dřevěných" vozů táhne parní lokomotiva řady 310.072 "Kafemlejnek" z roku 1899.

"Vlak jezdí v sobotu i neděli třikrát denně na otočku mezi stanicí Bezdružice a Kokašice. Jednou denně na delší trase mezi Bezdružicemi a Cebiví. Během cesty může dojít k přepadení vlaku, proto jej doprovázejí četnické hlídky. Ve stanici obratu je připraven pro cestující kulturní program pro vaše zabavení, než lokomotiva přejede na druhý konec vlaku. Letos to bude opět oblíbená taneční skupina Althea a Švejk Band Milana Benedikta Karpíška," lákají pořadatelé. Přesné jízdní řády najdete zde.

V sobotu se navíc v Bezdružicích konají pivní slavnosti. Probíhat budou na náměstí Kryštofa Harantaod 17 hodin. Připravená bude mimo jiné soutěž v pití piva a limonád na čas. Program bude probíhat až do pozdních večerních hodin. Do Kokašic můžete pro změnu vyrazit na pouť.

Bohatý doprovodný program pro malé i velké nabídne i samotné nádraží Bezdružice. Kompletní program najdete na www.bezdruzickalokalka.cz.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24