QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Běžecký závod zásadně zasáhne do MHD v Plzni

26.05.2016 11:31

Cestující MHD čekají o nadcházejícím víkendu v Plzni komplikace. V sobotu 28. května se v Plzni poběží "Škoda fit maraton". Kvůli závodu se chystají uzavírky a MHD najede na objížďky.

1014-635373208073413539-800x800-vcenterhcenter

V Plzni se chystá další velká sportovní akce. Škoda fit maraton se poběží v sobotu 28. května. Start i cíl je na náměstí Republiky, běžci se ovšem v průběhu maratonu dostanou i do odlehlých částí od histroického centra. Dopravní opatření se tak dotkne například i Borské ulice na Karlovu a dalších míst.

Po trase závodu bude docházet od dopoledne postupně k uzavírkám. Týká se to například Anglického nábřeží, části Borské ulice nebo Kalikovy ulice. Omezení bude platit i na náměstí Republiky. Pro cestující MHD to bude znamenat odklon autobusových linek a krátkodobé zastavení tramvajové dopravy. Zatímco tramvaje omezí závod jen době startu a následně dobíhání do cíle, u autobusů linek 20 a 33 to podstatně horší.

"Linka číslo 20 bude ve směru od Bílé Hory vedena z Malické ulice na most gen. Pattona, dále do sadů Pětatřicátníků, na Klatovskou do Americké až k Mrakodrapu. Linka č. 33 bude obousměrně odkloněna z rondelu na most gen. Pattona, dále do sadů Pětatřicátníků, na Klatovskou do Americké, na Anglické nábřeží a Kopeckého sadů," upozorňují dopravní podniky. Na objížďky najedou spoje, které vyjíždí na trasu v 9 hodin, znovu na stálou trasu najedou autobusy kolem 14. hodiny.

Uzavírka Anglického nábřeží se zásadně dotkne trolejbusů linky číslo 13. Ta pojede od 10 do 15 hodin odklonem po trase přes Americkou a Šumavskou ulici. Úplně zrušené tak budou zastávky "Goethova", "Muzeum", "Anglické nábřeží" a "Prazdroj".

Borská ulice se uzavře od 10 do 13 hodin v úseku od Karlova k Borským polím. V tomto případě se uzavírka dotkne hlavně trolejbusů. Více zde.

Poslední uzavírkou pak bude ta v Kalikově ulici zhruba od 10 do 13 hodin. Na objížďky najedou autobusy linek číslo 35 a 57.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24