Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Boj za záchranu hřiště! Litičtí pozemní hokejisté vyzvou Hollwega a Dvořáka

27.04.2016 9:08

Plzeňské Litice budou v pátek 29. dubna svědky poměrně netradičního souboje. Tamní pozemní hokejisté chystají benefiční akci za záchranu hřiště. Chybět nebudou ani plzeňské hokejové hvězdy.

DSC02165

Hřiště pozemního hokeje v plzeňských Liticích se v pátek 29. dubna stane dějištěm netradičního klání. Tamní pozemní hokejisté vyzvou "na souboj" hvězdy plzeňského hokeje - Ryana Hollwega a Michala Dvořáka. Kromě sportovní výzvy pro současného útočníka HC Škoda Plzeň i pro radního města bude mít akce i další rozměr. Litičtí se snaží o obnovu tamního hřiště.

Celá akce, která bude zakončena improvizovanou besedou, má pomoci k rekonstrukci hřiště pozemního hokeje, které je na hraně svojí životnosti. Klub se už dva roky snaží o záchranu hřiště. "Již podruhé dáváme žádost o dotaci ze strany Ministerstva školství, máme připravený projekt, stavební povolení. Čekáme na to, že konečně stát opět začne podporovat kluby i v investiční oblasti," vysvětluje Tomáš Levý, jeden z členů výboru litického klubu. "Dokonce sbíráme imaginární metry čtvereční nové umělé trávy, každý, kdo zaplatí částku 1.000 korun, dostane takový metr v podobě čtverečku na tabuli. Nebude trvat dlouho a překonáme magickou hranici půl milionu korun," dodává. 

Právě páteční akce by mohla přinést i další peníze na nutnou opravu. Klub chce zároveň dostat pozemní hokej víc do povědomí veřejnosti. "Chceme také upozornit plzeňskou veřejnost na náš sport, ukázat naše kluky z A týmu, kteří mají letos výborně rozjetou sezónu a všichni doufáme, že opět budou bojovat o medaile a o účast v evropských pohárech," vysvětluje Tomáš Levý. Litický klub se pyšní řadou úspěchů na poli evropských pohárů. Zatím nejhodnotnější byla účast v kategorii Trophy, což je druhá nejvyšší soutěž po profesionální Eurohockeylegue a litický tým tento turnaj zažil před čtyřmi lety v italském Římě.

Litický oddíl má na svém kontě víc jak pětadvacet mládežnických titulů mistrů České republiky a jeden titul mužů. V současné době čítá dvě stovky hráček a hráčů. Litický dres obléká i několik českých reprezentantů, včetně druhého nejlepšího hráče ČR Jakuba Koryťáka.

Litice II

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte