QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Bolevák obsadí otužilci, chystají se závody zimního plavání

22.11.2016 10:14

Již 38. ročník závodu Slavnost slunovratu proběhne v sobotu 26. listopadu. Plavat se bude na několika tratích, vložený bude i závod o putovní pohár primátora.

otužilci

S příchodem chladnějšího počasí odstartovala sezóna i pro milovníky zimního plavání. Už o tomto víkendu se chystají tradiční závody na Velkém boleveckém rybníku v Plzni. Celkem se bude závodit na pěti tratích a chybět nebude ani vložený závod družstev o putovní Pohár primátora města Plzně.

Závody pořádá Klub sportovních otužilců Plzeň a v letošním roce jde už o 38. ročník. Start je na břehu rybníka pod Bílou Horou v sobotu 26. listopadu ve 13 hodin. Zváni jsou všichni milovníci nevšední podívané i fandové u nás stále ještě celkem netradičního sportu.

Závodit se bude na tratích 100, 250, 500, 700 a 1000 metrů. Zároveň proběhne vložená soutěž družstev o putovní Pohár primátora města Plzně.

Plzeňští otužilci jsou poměrně známým uskupením odvážných vyznavačů zimního plavání. Jejich akce jsou vždy spojené s velkým zájmem diváků. Během sezóny mají na kontě hned několik nejrůznější závodů nebo recesistických záležitostí.

V současné době navíc plzeňští otužilci shání "posily". Podrobnosti najdete na www.otuzilci-plzen.cz.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24