QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Bouřky zasáhly region! Uzavřené silnice, záplavy a zasažený muž bleskem

25.06.2016 19:59     26.06.2016 9:06

Silný déšť, bouřka a lijáky zasáhly region. Největší komplikace byly hlavně na Klatovsku, kde jsou uzavřené některé silnice. Na severním Plzeňsku zasáhl muže blesk, skončil v nemocnici.

lokalni povoden Klatovsko_patek6_7 (7)

Předpovědi meteorologů se vyplnily a silný déšť a bouřky zasáhly Plzeňský kraj. Komplikace lijáky způsobily hlavně na Klatovsku. Dočasně uzavřeny jsou některé silnice na Klatovsku a na dalších místech v regionu. U Blatna na severním Plzeňsku uhodil do muže blesk, skončil v plzeňské nemocnici.

Na silnici třetí třídy u obce Janovice nad Úhlavou na Klatovsku se voda valila na silnici. Silnice má být uzavřena až do neděle večer. Podobná situace byla v sobotu večer také na silnici 172 mezi obcemi Soběšice a Mačice u potoka. Valící se voda podemlela ze tří čtvrtin vozovku a silnice musela být uzavřena. Zcela uzavřena musela být také silnice 27 na okraji obce Běšiny u čerpací stanice.

Hasiči měli na Klatovsku plné ruce práce. V sobotu od odpoledních hodin vyjížděli už k desítkám případů zatopených sklepů, domů, popadaných stromů nebo zatopených silnic.

Silné bouřky zasáhly v sobotu večer a v noci i Domažlicko. Hráz rybníka ve Všepadlech se protrhla, voda nadělala škody v některých obcích např. v Kanicích, Chocomyšli nebo Kolovči.

Kvůli silnému dešti a lokálním záplavám se uzavřely dočasně i další silnice v regionu. Zhruba od půlnoci byla v Plzni uzavřena Podnikatelská ulice. Dočasně se uzavřel také úsek na dálnici D5 91.9-88.7km na trase Rozvadov - Praha, objízdná trasa vedla sjezdem 93 přes Nýřany.

Na dálnici D5 došlo v noci k hromadné nehodě 5 aut. Řidiči nezvládli řízení pravděpodobně v silném lijáku, na silnici se vytvořila obří laguna vody. Dálnice musela být uzavřena na více než tři hodiny. Zasahovali hasiči a další záchranné složky Více zde.

V plzeňské nemocnici skončil muž, do kterého v Tisu u Blatna na severním Plzeňsku uhodil blesk. Šlo o 52 letého muže, po zásahu bleskem ho brněly nohy a měl poruchy srdečního rytmu.

Na některých místech v regionu byly hlášeny výpadky elektrického proudu.

"Od včerejšího dne do teď, jsme měli zrhuba 160 zásahů a další stále jsou," řekl operační důstojník hasičů v neděli kolem 15. hodiny odpoledne.

 

Foto: Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24