Branný den stále žije! Děti obsadily areál na Bílé Hoře - FOTKY

25.05.2016 13:41

Městská policie spolu s prvním plzeňským obvodem, ale i hasiči a záchranáři připravili pro děti další Branný den. Do klání se vydalo celkem 21 družstev. Podívejte se na fotky!

Městská policie Plzeň (4)
Městská policie Plzeň (2)Městská policie Plzeň (1)Městská policie Plzeň (3)Městská policie Plzeň (5)Městská policie Plzeň (4)Městská policie Plzeň (6)Městská policie Plzeň (8)Městská policie Plzeň (7)Městská policie Plzeň (9)Městská policie Plzeň (10)Městská policie Plzeň (11)Městská policie Plzeň (12)Městská policie Plzeň (13)Městská policie Plzeň (15)Městská policie Plzeň (14)Městská policie Plzeň (16)

V areálu dobrovolných hasičů na Bílé Hoře v Plzni se konal již osmý ročník Branného dne. Akci plnou adrenalinu a přehlídky dovedností dětí pořádá městská policie spolu s prvním plzeňským obvodem, hasiči i záchranáři a Masarykovou základní školou. letos se do klání zapojila víc jak dvacítka družstev žádků z jedenácti škol.

"Děti se kromě branného závodu mohly povozit na vozítku Segway nebo si vyzkoušet opilecké brýle. Branného dne se zúčastnilo 21 čtyřčlenných smíšených družstev z jedenácti základních škol. Žáci 2. stupně základních škol museli zdolat běžeckou trať dlouhou 3 000 metrů. Na ní je čekalo spoustu daných úkolů jako například střelba ze vzduchové pušky, hod granátem na cíl, otázky z právního vědomí, zdravověda nebo třeba lanová dráha," popisuje Andrea Vlčková z městské policie. 

Horkým favoritem i letošních závodů byli žáci 26. základní školy, kteří v branném závodě vítězili i v posledních několika letech. A svoji roli favorita také přetavili v další vítězství. Na druhém místě skončila 10. základní škola a na třetím žáci z 1. základní školy.

"Na závěr Branného dne si strážníci pro děti připravili ukázku práce psovoda, odchytového vozidla nebo si děti mohly prohlédnout vybavení vozidla HZS PK a shlédnout ukázku slanění ze žebříku ke zraněné osobě. Vše vyvrcholilo společným setkáním u táboráku, kde na všechny přítomné čekalo občerstvení, které pro ně připravil Městský obvod Plzeň 1," dodává Andrea Vlčková.

Samotný závěr akce se nesl v duchu udílení cen. Od představitelů vedení obvodu a městské policie si absolutní vítězové převzali také "putovního velblouda", který je tradiční trofejí Branného dne.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24