Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

V muzeu zuří pravěk! Výstava má od začátku velký úspěch - FOTKY

02.03.2016 8:01

Stovky lidí už navštívily novou výstavu v Západočeském muzeu v Plzni. Unikátní exponáty jsou speciálně nasvícené a doprovází je i audioefekty. Podívejte se na fotky!

FOTO_QAP_CZ (37)

Jen pár dnů je v Západočeském muzeu k vidění výstava ´Nelítostný pravěk´ a už si získala řadu fanoušků. Během prvních dnů ji navštívilo okolo sedmi stovek lidí. Exponáty ve speciálním nasvícení doplňují audioefekty. Dobrou zprávou pro všechny vášnivé fotografy je navíc fakt, že fotografování je povolené.

Výstava byla pro veřejnost poprvé otevřená v pátek 26. února a hned vzbudila velký zájem. "Za první tři dny po otevření výstavy jsme zaznamenali celkem vysokou návštěvnost. Výstavu do pondělí, kdy byl zavírací den, navštívilo 655 lidí. To je docela hodně, protože reklamní kampaň bude teprve probíhat teď od března. Očekáváme, že zájem veřejnosti bude vysoký. Je to výstava, která má vědecký podtext, zároveň je ale udělaná populárně pro děti. Myslíme, že si to najde nejen velké, ale i malé diváky," hodnotí první dny výstavy mluvčí muzea Romana Němečková.

Výstava nabízí k nahlédnutí nejnovější paleontologické poznatky z regionu, z plzeňské a radnické pánve. Všechny obří 3D modely jsou navíc vědecky přesné. Nechybí ani přehlídka těch nejbizarnějších dravců. To vše navíc umocňuje audiodoprovod a efektivní nasvícení.

Výstavu najodu zájemci hned v prvním patře muzea. Fotografování je navíc na výstavě povolené. Jedinou pdmínkou je, že není povolené používání externího blesku a stativu. Expozici je možné navštívit do 19. června. Vstupné je 120 korun, zlevněné 70 korun a je možné pořídit i rodinnou vstupenku pro dva dospělé a dvě děti v ceně 340 korun.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství