Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Co podniknout poslední červencový víkend? Přinášíme tipy pro Plzeňský kraj!

27.07.2023 17:19

Poslední červencový víkend je za dveřmi. Kam vyrazit v Plzni a Plzeňském kraji? Přinášíme oblíbené tipy!

IMG_4562

Blovický trial / od 28. do 30. července / Cihelna Blovice

Sraz příznivců čtyřkolek - 2. ročník. Kompletní info najdete v článku.

Na film do Hradiště, začíná tradiční Hrakuléto

Letní kino na plovárně v plzeňském Hradišti odstartuje tento víkend. Více jsme psali ZDE.

Na pouť na Tachovsko

V sobotu 29. července se bude v Plané konat Anenská pouť. Připraven je bohatý celodenní program v centru města i jeho blízkém okolí. Návštěvníci se v sobotu mohou těšit na pouťový trh, hudební vystoupení i divadelní představení. Více ZDE.

Koncert Orchestru Dobrman proběhne v sobotu 29. července od 19:00 v Proluce v Plzni. Vstupné je zdarma. Více ZDE.

Na festival Hrady.cz můžete vyrazit v pátek a v sobotu do Švihova na Klatovsko. Vystoupí Anna K, Michal Hrůza, Kryštof, Dymytry, Mirai, Kabát, No Name a další kapely.

Na zámku Kozel se koná letní jarmark, vydat se sem můžete 29. i 30. července. na Kozel přijedou výrobci originálních řemeslných produktů a prodejci dobrého jídla a potravin z blízka i z daleka. Na své si přijdou i děti, pro něž budou připravena nejrůznější lákadla a zábava jako třeba dobový řetízkový kolotoč, lukostřelba a tvořivé dílničky. Jarmark se koná od 10 do 18 hodin.

Malesické škopkování jsou tradiční mini pivní slavnosti s živou hudbou a pivním doprovodným programem. Čtvrtý ročník proběhne tradičně v areálu víceúčelového hřiště v Malesicích u fotbalového hřiště, a to 29. července.

Spolek Kašpar - Romeo a Julie na Kašperku ú od 28. do 30. července
Nejslavnější milostný příběh můžete zhlédnout na šumavském hradu Kašperk.

Nepomucký trojúhelník / Nepomuk / 29. – 30. července

Závod historických motocyklů a sajdkár. V sobotu je trénink a v neděli závod. První ročník se konal již v roce 1948, tehdy jako rychlostní. S historií závodu se lze seznámit prostřednictvím stálé výstavy na Zelenohorské poště.

Svatojakubské pouťové veselí / 29. a 30. července na farní zahradě v Ledcích.

V sobotu od 10 do 18 hodin bude otevřen knižní bazar, k němu také výčep s pivním speciálem. V neděli už program poběží naplno. Od 9.30 bude v místním kostele sv. Jakuba Většího sloužena poutní mše svatá, poté bude možnost připojit se k originálním prohlídkám kostela, navštívit řemeslné stánky, občerstvit se u jídla, piva a limonády nebo si zazpívat prostonárodní písně společně s místními hudebníky.

Speciální porgram v muzeu v Rokycanech
Muzeum na demarkační linii v Rokycanech, největší nestátní vojenské muzeum v České republice, připravilo na sobotu 29. července 2023 speciální doprovodný program k běžným prohlídkám expozic. Děti si zasoutěží, zkusí si hašení s dobrovolnými hasiči, užijí si dětskou diskotéku. Pro dospělé je připravena speciální výstava zbraní, nahlédnout budou moci do vybrané otevřené techniky. V 11 a ve 14 hodin je připravena prohlídka vnějších a vnitřních expozic s průvodcem (není nutná registrace). Muzeum je o prázdninách otevřeno denně od 9 do 17 hodin.

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT