QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Celnice v Železné Rudě dál chátrá. Free shop tam zatím nebude - FOTKY

26.05.2016 9:08

Mohlo tam být česko-německé centrum nebo free shop. Zatím ale objekt bývalé celnice v Železné Rudě dál chátrá. Přinášíme aktuální informace i fotky.

NMC_6524

Objekt bývalé celnice v Železné Rudě získalo město od státu před několika lety zdarma. V současné době ho má pronajatý firma TG, která v něm chtěla provozovat free shop. Konkurenční boj ovšem zatím tyto snahy zastavil. V plánu bylo také vybudování česko-německého centra, ani to se ale zatím realitě neblíží.

Celnici pronajalo město společnosti TG před několika měsíci. V objektu měl být free shop. Ovšem konkurenti se postavili proti. "Stále se někdo odvolává," potvrdil starosta Železné Rudy Michal Šneberger. Tradiční příhraniční obchod tak zatím v areálu nebude.

Původně město zvažovalo vybudovat v objektu česko-německé centrum. Problémem jsou ale finance. "Na centrum jsme nedostali dotaci. Hledáme dál ekonomické využití," komentuje další z projektů starosta.

Zatím by tak alespoň měla zmizet střecha nad silnicí. To byla totiž podmínka během převodu nemovitosti od státu. Střechy vedou přes komunikaci a musí se odstranit. Město by zároveň chtělo celý prostor alespoň pročistit, aby se z něj stal důstojný příjezd do České republiky.

V budově by měly vzniknout další byty...

Přímo v budově u areálu jsou v současné době dva byty a přibýt by měly další. "Chceme rozšiřovat počet bytových jednotek. Momentálně řešíme projektovou dokumentaci," dodává Michal Šneberger.

FOTO: Pavel Němeček, orfoto.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24