QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Centrum Plzně čeká dopravní omezení kvůli Historickému víkendu

07.06.2017 6:59

Už závěr tohoto týdne bude v Plzni patřit Historickému víkendu. To bude ovšem znamenat i dopravní omezení, která budou letos o něco přísnější. Přinášíme podrobnosti!

FOTO_QAP_CZ (1)

Historický víkend proběhne v Plzni letos od 9. do 11. června. Každý rok s sebou oblíbená a hojně navštěvovaná akce nese i dopravní omezení. Ta budou ovšem letos přísnější.

"Vzhledem k mezinárodní situaci jsme v tomto roce povinni respektovat opatření Policie České republiky pro podobné akce, a proto jsme museli přistoupit k velmi výraznému omezení dopravy v celém centru města ve dnech 10. a 11. června," informovala ředitelka Nadace 700 let města Plzně Alena Kozáková s tím, že návštěvníci by měli raději zvolit dopravu MHD. Svatby budou mít na náměstí vjezd povolený. Objízdná trasa bude pro ně stanovená přes Pražskou a Solní ulici.

Největší omezení odstartují už v sobotu 10. čeevna hned ráno v 6 hodin a potrvají až do neděle 11. června do zhruba 17 hodin. Zákaz vjezdu bude platit do Dřevěné ulice, také do Kopeckého sadů, Františkánské a Dominikánské ulice a samozřejmě na náměstí Republiky (viz mapka).

náměstíZdroj mapa: Nadace 700 let města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24