Centrum Plzně zdobí unikátní bronzové sochy! Postupně se přestěhují, FOTKY

29.04.2015 13:01

Ojedinělé bronzové sochy jsou aktuálně k vidění v sadech před vědeckou knihovnou, postupně se ale po Plzni rozmístí. Na frekventovaných místech budou zhruba pět měsíců. Podívejte se na fotky.

FOTO_Eva Kriegerová_Magistrát města Plzně (4)
FOTO_Eva Kriegerová_Magistrát města PlzněFOTO_Eva Kriegerová_Magistrát města Plzně (2)FOTO_Eva Kriegerová_Magistrát města Plzně (3)FOTO_Eva Kriegerová_Magistrát města Plzně (4)FOTO_Eva Kriegerová_Magistrát města Plzně (5)FOTO_Eva Kriegerová_Magistrát města Plzně (6)FOTO_Eva Kriegerová_Magistrát města Plzně (7)

V sadech před vědeckou knihovnou v Plzni jsou momentálně k viděné unikátní bronzové sochy z dílny kanadské sochařky českého původu Ley Vivot. Ta je v západočeské metropoli instalovala díky spolupráci s nadačním fondem Plzeň sobě. K vidění budou zhruba pět měsíců, už na začátku května se ale přestěhují na jiná místa. 

Velké pozornosti neunikne sbírka jedinečných bronzových soch, která momentálně zdobí Smetanovy sady před vědeckou knihovnou v Plzni. Sochy jsou z dílny kanadské sochařky Ley Vivot. Po plzeňském představení budou sochy umístěné před mrakodrapem v kanadském Torontu, který nese jméno Pabla Picassa.

"Bez úsilí nadace Plzeň sobě by vás má tvorba nemohla oslovit. Všechny sochy a celá tvorba vyjadřují můj osobní názor na svět. Je mi ctí a potěšením představit mé práce a doufat, že vás obejmou. A snad jejich teplo zahřeje každého z vás,“ uvedla při vernisáži sochařka.

Zatím nyní jsou sochy jen v sadech, postupně je ale Plzeňané a návštěvníci západočeské metropole uvidí i na dalších místech. Na začátku května se postupně rozmístí také před poštu v Solní ulici, před hlavní vchod do stadionu ve Štruncových sadech, do Riegrovy ulice a ulice Bedřicha Smetana, k vidění bude socha také před radnicí prvního obvodu.

FOTO: Eva Kriegerová, Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT